Prima pagina

Bricostore ridica miza: 10 magazine in Romania

10.02.2003, 00:00 41

Bricostore, magazinul de bricolaj deschis anul trecut de grupul francez Bresson in imediata apropiere a complexului comercial Carrefour, a avut anul trecut rezultate mai bune decat si-a propus. In acest conditii, grupul francez a ridicat obiectivul pentru Romania de la cinci magazine - cat a anuntat la deschiderea din martie 2002- la 10.
Al doilea magazin urmeaza sa fie deschis chiar in acest an, dar locatia nu a fost inca dezvaluita. Bricolajul desemneaza totalitatea lucrarilor de constructie, renovare, amenajare si intretinere a casei si gradinii.
"Publicul a primit foarte bine venirea Bricostore pe piata locala, dovedindu-se a fi curios si receptiv la oferta noastra. Romanii au inclinatie catre bricolaj si au gasit pentru prima data in acelasi magazin toate produsele necesare pentru a-si construi sau renova locuinta si pentru a-si decora si amenaja gradina", a explicat Adina Burchioiu, reprezentant marketing la Bricostore Romania.
Potrivit acesteia, Bricostore are in medie 2.000 de clienti pe zi. "Cei mai multi vizitatori sunt duminica, atunci cand clientii au mai mult timp liber si pot sa se gandeasca in voie la proiecte personale de amenajare. Astfel, rezultatele inregistrate anul trecut au fost superioare obiectivelor", a mai spus oficialul Bricostore, care a refuzat sa precizeze valoarea exacta.
La un calcul sumar, daca cei 2.000 de vizitatori ar fi cheltuit minim 100.000 lei fiecare, vanzarile zilnice ale Bricostore  ar fi fost pe parcursul anului trecut de 200 milioane lei, iar cele pe intregul an de minim 15 milioane euro.
Cu obiective depasite in primul an de functionare, Bricostore a dublat miza pentru Romania, stabilind ca obiectiv final 10 magazine. A¤ Acestea vor fi situate in Bucuresti dar si in principalele orase ale tarii. Ele vor avea suprafete de vanzare echivalente sau superioare suprafetei magazinului Bricostore Militari - 10 000 metri patrati  si vor fi amplasate in vecinatatea unor mari suprafete comerciale alimentareAY, au mai spus reprezentantii companiei.

Bricostore: merg bine plantele ornamentale si cele exotice
Cele mai vandute produse din gama Bricostore sunt in prezent materialele de constructii.
A¤ Piata romaneasca este orientata mai ales spre lucrari de reconstructie, intretinere si amenajare de cladiri. Astfel, raioanele de la Bricostore care se gasesc in topul vanzarilor sunt cele tehnice si cele legate de constructia, renovarea si amenajarea de locuinte : raionul de materiale de constructii, raionul de obiecte sanitare si cel de lemn AY spun reprezentantii Bricostore Romania.
Dar romanii nu sunt numai mesteri mari ci si gradinari. A¤ Vanzarea plantelor ornamentale si mai ales a celor exotice cunoaste la randul ei un mare succes, o categorie de clienti preponderent feminina fiind axata si pe produsele de iluminat decorativ si decoratiuni interioare (voaluri, perdele, obiecte decorative) AY au adaugat oficialii Bricostore Romania.
Primul magazin Bricostore a fost deschis in primavara anului trecut in urma unei investitii de aproximativ 8 milioane euro. Magazinul are o suprafata de 10.000 de metri patrati si ofera 40.000 de articole. Din toamna anului trecut a aparut pe piata romaenasca si al doilea jucator international pe segmentul de magazine de bricolaj, comapnia Praktiker, membra a grupului german Metro. Primul magazin, aflat in imediata apropiere a magazinului Metro Voluntari, a implicat investitii de 6 milioane euro si are o suprafata de 6.000 de metri patrati. Anul acesta se va deschide un al doilea magazin Praktiker, in zona Militari.
Compania Bricostore face parte din grupul francez Bresson, care activeaza in domeniul comertului si opereaza lantul de magazine alimentare Monoprix si centrele BUT destinate vanzarii articolelor de mobilier. Cu o experienta de 150 de ani in activitatea de comert si distributie, grupul are 1.000 de angajati si detine magazine in Franta si in Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels