Prima pagina

Bush nu are incredere in Phenian

09.03.2001, 00:00 20



Presedintele american George W. Bush a respins orice reluare rapida a negocierilor cu Coreea de Nord, spunand ca nu are incredere in guvernul de la Phenian si ca mai intai trebuie revizuita politica SUA in regiune, relateaza BBC. Bush a adaugat ca orice acord privind limitarea programului nord-coreean de rachete va trebui sa includa date verificabile.

El si-a exprimat indoiala ca se poate avea incredere in respectarea termenilor unui acord de catre un stat atat de secretuos cum este Coreea de Nord.

"Problema cu Coreea de Nord este ca ea nu da dovada de prea multa transparenta si ca nu suntem siguri ca isi respecta toate angajamentele", a declarat Bush, exprimandu-si "un oarecare scepticism" in legatura cu liderul nord-coreean, Kim Jong -Il.

El nu a exclus totusi dialogul cu Phenianul a€ointr-un moment viitor". Bush s-a intalnit miercuri la Washington cu presedintele sud-coreean Kim Dae-jung, care favorizeaza deschiderea catre Nordul comunist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO