Prima pagina

Cati bani face presa scrisa

26.08.2008, 19:20 35

1. Ringier Romania - grupul elvetian a raportat o cifra de afaceri de 188,19 milioane de lei, profitul net al publisherului fiind de 28,4 milioane de lei. Din portofoliul companiei fac parte titluri precum Evenimentul Zilei, Capital, Compact, Libertatea, Bolero, Libertatea pentru femei, Unica, Bravo si BravoGIRL. Anul trecut, Ringier Romania a detinut si Pro Sport care din ianuarie 2008 a reintrat in portofoliul MediaPro, PubliMedia achizitionand acest titlu in noiembrie 2007.

2. PubliMedia International - a avut o cifra de afaceri de 72,1 milioane de lei (circa 20,48 mil. euro) si un profit net de 3,7 milioane de lei (1,06 mil. euro). Compania publica cotidienele Gandul, Ziarul Financiar, Banateanul, Bihoreanul, Clujeanul, Hunedoreanul, Ieseanul si Sibianul si revistele Target, Business Magazin, PROTV Magazin, Time Out, Descopera, Go4It!, ProMotor, Ce se intampla, Doctore? si The One.

3. Edipresse - a avut o cifra de afaceri de 35,28 milioane de lei si un profit net de 2,92 milioane de lei. Compania este un parteneriat intre Grupul Edipresse si Axel Springer AG si editeaza Avantaje, Elle, Elle Man, Elle Mariaj, Elle Decoration, Viva!, Viva Auto, Psychologies, Popcorn, Look!, Joy, Computer Bild, Auto Bild, Familia mea-Baby, Lucru de mana, Creativ, Povestea mea si Intamplari Adevarate.

4. Media Sport Group - parte a trustului Intact, controlat de familia Voiculescu, a avut o cifra de afaceri de 8,5 milioane de lei si un profit net de circa 2 milioane de lei. Societatea editeaza publicatiile BBC - Top Gear, Good Homes, Good Food si 4WD.

5. Editura Intact - a raportat o cifra de afaceri de 57,5 milioane de lei si un profit net de 1,78 milioane de lei. Editura este publisherul publicatiilor Jurnalul National, Jurnalul National de Duminica, Jurnalul National - editie de colectie, Jurnalul National - Ghid TV, Jurnalul Casei Mele, Jurnalul de Bucatarie, Jurnalul de Sanatate si Zoom.

6. Saptamana Financiara - editorul saptamanalului cu acelasi nume, si parte a trustului Intact, a raportat o cifra de afaceri 11,89 milioane de lei si un profit de 1,5 milioane de lei.

7. Convergent Media - editorul Gazetei Sporturilor a raportat un profit de 4,44 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 29,1 milioane de lei.

8. Burda Romania - a raportat o cifra de afaceri de 25,5 mil. lei si un profit net de 1,1 mil. lei. Compania are in portofoliu, pe langa revistele auto Autoshow, Quattroruote si Auto Special-Catalog, publicatii dedicate publicului feminin (Burda, Ioana, Cool Girl etc.), barbatilor (Men's Health), precum si publicatii de sfaturi utile, precum Gradina mea de vis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO