Prima pagina

Clinton - si la 54 de ani, tot cu scandalul Lewinsky pe cap

21.08.2000, 00:00 18



Bill Clinton si-a sarbatorit sambata cea de-a 54-a aniversare, ultima ca presedinte al Statelor Unite, invitandu-si familia, pe sotia sa Hillary si pe fiica lor Chelsea, la o cina intr-un restaurant din Lake Placid, statul New York.

Pe drum, familia Clinton s-a oprit de doua ori, pentru a saluta multimea adunata pe strada, care i-a cantat de mai multe ori "Happy Birthday", relateaza Reuters.

Dupa cina, familia prezidentiala s-a oprit pentru un desert la celebrul magazin de inghetata Ben&Jerry.

"Cred ca stiti care este dorinta mea de ziua de nastere. Vreau ca Hillary sa castige si vreau ca Al Gore sa castige", a spus Bill Clinton zambitor, imbratisandu-si sotia care candideaza pentru postul de senator al statului New York.

Cu doar doua zile inainte, celebra "afacere Monica Lewinsky" a iesit din nou la iveala, mass-media americana anuntand ca liderul de la Casa Alba ar putea fi inclupat din nou in acest scandal.

Pe 11 iulie, procurorul independent Robert Ray (succesorul contestatului procuror Kenneth Starr) a convocat o noua curte cu juri, pentru a determina daca Bill Clinton va fi inculpat pentru sperjur si obstructionarea justitiei, dupa ce va parasi Casa Alba, pe 20 ianuarie 2001.

Lansarea acestei informatii cu cateva ore inainte ca Al Gore sa-si rosteasca discursul de investitura in fata Conventiei Democrate a avut efectul unei adevarate "bombe politice".

Un judecator al Curtii de Apel din Chicago (Illinois) a recunoscut vineri ca el se afla la originea recentei scurgeri de informatii confidentiale, precizand ca a facut aceasta dezvaluire din neatentie.

Dupa ce a negat, luni de zile, in fata justitiei, ca in perioada 1995-1997 ar fi avut o aventura extraconjugala cu tanara stagiara la Casa Alba Monica Lewinsky, Clinton a sfarsit prin a recunoaste, in cele din urma, aceasta legatura, in cadrul unei aparitii la televiziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO