Prima pagina

Companiile trebuie sa depuna pana vineri declaratiile privind impozitul pe profit

08.02.2008, 15:30 11

Companiile trebuie sa depuna pana vineri, 15 februarie, declaratiile privind impozitul pe profit, daca au definitivat situatiile financiare aferente anului 2007, informeaza Mediafax.

In cazul in care firmele nu au finalizat declaratiile financiare pentru anul trecut, termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit (formularul 101) este 15 aprilie.

Declaratiile fiscale anuale ale companiilor trebuie sa fie certificate de catre un consultant fiscal, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea.

Senatul a decis, anul trecut, eliminarea prevederii care instituia obligatia certificarii declaratiilor fiscale anuale ale firmelor de catre consultanti de specialitate, dar Camera Deputatilor, for decizional, nu a finalizat inca discutiile pe acest subiect.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu, a declarat, marti, ca sistemul care permite firmelor sa declare online obligatiile bugetare va fi extins, la 1 aprilie, la nivel national.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO