Prima pagina

Continental deschide o noua fabrica la Timisoara

26.07.2004, 00:00 182

Grupul german Continental AG va deschide in toamna acestui an o fabrica de 10 milioane euro la Timisoara, unde va produce racorduri pentru instalatiile de aer conditionat ale automobilelor.
Continental va ajunge astfel la patru fabrici si investitii de aproape 140 milioane de euro in Romania, dupa ce saptamana trecuta a finalizat o alta investitie de 20 de milioane de euro, la Sibiu.
Fabrica de la Timisoara, a treia din acest oras, este construita de ContiTech Fluid, parte a diviziei ContiTech a Continental si va crea aproximativ 130 de locuri de munca, valoare care poate creste ulterior plna la 400. Constructia sa a inceput in ultima parte a anului trecut, iar productia de serie va demara in toamna acestui an, cand unitatea va deveni functionala.
Alegerea Timisoarei pentru aceasta investitie se datoreaza, potrivit lui Gerald Lerch, manager general al ContiTech Holding GmbH, fortei de munca bine pregatita si capabila existenta in orasul de pe Bega.
Divizia ContiTech a grupului german nu este la prima investitie in Romania. Contitech Romania Srl, companie detinuta de ContiTech Power Transmission Systems, produce din anul 2002 curele de transmisie. Investitia implicata pentru aceasta fabrica a fost de 6 milioane de euro, iar capacitatea de productie este in prezent de 1 milion de curele pe an. La nivelul anului viitor capacitatea de productie a fabricii va ajunge la 4 milioane de curele de transmisie.
Cea mai mare investitie Continental din Romania ramane insa cea facuta in fabrica de anvelope de la Timisoara. Cele 100 de milioane de euro pe care Continental le-a investit in constructia de la zero a unei fabrici de anvelope i-au permis grupului german sa isi creasca treptat capacitatea de productie. In prezent cei 800 de angajati pot produce anual 9,2 milioane de anvelope, urmand ca in urmatoarea perioada sa se ajunga la 10 milioane de anvelope.
Fabrica inaugurata saptamana trecuta la Sibiu reprezinta o investitie de 20 de milioane de euro a diviziei Continental Automotive Systems, lucrarile pentru constructia sa incepand in urma cu aproape zece luni, in toamna anului trecut.
"Criteriile pe care le utilizam atunci cand selectam o locatie includ nu doar costuri atractive ale fortei de munca si program de lucru flexibil. In plus, beneficiem de pe urma bunei infrastructuri de aici si a potentialului ridicat de muncitori calificati care vorbesc in plus limba engleza", explica Thomas Sattelberger, membru al boardului Continental responsabil pentru resursele umane.
Prima linie de productie a fabricii de la Sibiu va realiza anual 1,2 milioane de sisteme pentru controlul usilor la inchiderea si deschiderea ferestrelor. Daca in prezent sunt 100 de angajati in cadrul fabricii, numarul lor va creste ulterior la peste 210, cea mai mare parte, aproximativ 135, fiind implicati in activitatea departamentului de cercetare-dezvoltare pe care grupul german il va infiinta in paralel cu desfasurarea activitatii de productie.
ionut.bonoiu@zf.ro ; transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO