Prima pagina

Cum a ajuns Calin Fusu milionar in euro din internet

Cum a ajuns Calin Fusu milionar in euro din internet

Fusu: Voi locui in acelasi apartament inchiriat

07.06.2007, 20:09 1896

La 16 ani era student la ASE, iar la 26 de ani a infiintat impreuna cu trei colegi o companie de internet care acum valoreaza peste 10 milioane de euro.
Calin Fusu, 33 de ani, a devenit unul dintre cei mai tineri milionari romani in euro, bani obtinuti din internet, o afacere in care "vechii capitalisti" romani nu au investit pentru ca nu o inteleg si nu are active palpabile.
Fusu, nascut la Chisinau, care la 16 ani era cel mai tanar student al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, a vandut o participatie minoritara din Neogen, compania pe care a creat-o in 2000, in Targu Mures, sub numele Rogenerator impreuna cu trei tineri, respectiv Andras Nagy, Lazlo Robert si Zoltan Bodo.
Neogen, care are peste 800.000 de vizitatori intr-o saptamana, detine mai multe site-uri cele mai cunoascute fiind bestjobs.ro, noi2.ro, doizece.ro si club.ro. Neogen are in acest moment peste 1,3 milioane de utilizatori inregistrati.
Fusu a vandut o parte din actiuni catre fondul american Tiger Global Management si fondul olandez Wouwer. Fusu nu a dorit sa precizeze care a fost valoarea pachetului de actiuni vandut, distributia acestuia intre cele doua fonduri si nici care a fost valoarea tranzactiei. Fusu a declarat ca nu poate oferi detalii, precizand doar ca este "exagerata" suma de 6 milioane de euro - vehiculata ca valoare a tranzactiei pentru pachetul minoritar din companie.
Casa de avocatura Biris & Goran a anuntat marti seara ca valoarea cumulata a tranzactiilor prin care au fost achizitionate pachete minoritare de actiuni de la companiile online eJobs si Neogen a fost de peste 10 mil. euro. Valoarea tranzactiei de la eJobs a fost de 4,2 mil. euro pentru 30% din actiuni, ceea ce inseamna ca suma platita pentru Neogen a fost de 6 mil. euro. eJobs, cel mai mare site de recrutare online, a fost creat de Liviu Dumitrascu (30 de ani) si Daniel Tatar (29 de ani).
Fusu a declarat pentru ZF ca negocierile pentru vanzarea actiunilor la Neogen au durat aproximativ doua luni, iar tranzactia a fost finalizata inaintea celei realizate de Tiger cu compania eJobs. El nu a dorit sa spuna daca era la curent cu negocierile duse de americani cu eJobs.
In ce priveste tranzactia, Fusu insista ca este vorba de o investitie, si nu de o vanzare.
"Nu vorbim despre vanzare, ci despre investitie. Neogen a atras o investitie pentru dezvoltare", a declarat seful Neogen. El spune ca banii de la cele doua fonduri vor fi utilizati cu precadere pentru extinderea afacerilor Neogen. "Achizitiile de site-uri precum faces.md sau colegi.ro vor fi urmate de altele, din Romania si din regiune, iar compania va initia solutii de plata pentru creatorii de content video, de pe site-ul Video.Neogen.ro", au spus oficialii companiei.
"Primul pas pe care l-am facut dupa semnarea contractului a fost sa le oferim angajatorilor inscrisi in BestJobs posibilitatea de a posta anunturi gratuite - nelimitat, deci cred ca clientii Neogen sunt principalii beneficiari ai investitiei", a spus Fusu. Compania a anuntat pe 11 mai ca le va permite companiilor sa introduca gratuit anunturi pe site-ul bestjobs.ro, iar tranzactia cu Tiger s-a semnat pe 7 mai. Devenit in urma tranzactiei unul dintre primii milionari din internet din Romania, Calin Fusu afirma ca deal-ul incheiat cu cele doua fonduri de investitii nu va aduce schimbari semnificative in activitatea Neogen sau in viata sa personala.
"Voi locui in acelasi apartament inchiriat, mai ales ca este foarte aproape de birou. Vom lucra probabil cu totii mai mult decat pana acum, pentru ca suntem responsabili pentru investitia altor persoane", a adaugat el. Intrebat daca se gandeste sa lanseze alte businessuri sau sa investeasca pe bursa, Fusu a spus ca nu are asemenea intentii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO