Prima pagina

Delta Air Lines negociaza curse Bucuresti-SUA

17.08.2006, 19:48 6

Compania aeriana americana Delta Air Lines ar putea introduce zboruri directe pe relatia Romania-SUA de anul viitor, operatorul american aflandu-se in tratative cu reprezentantii Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB).
"Delta Air Lines si-a manifestat interesul pentru o viitoare operare pe Aeroportul Henri Coanda", a declarat Valentin Iordache, director de relatii externe, calitate si marketing in cadrul AIHCB. Oficialii Delta Air Lines au confirmat discutiile.
"O parte a strategiei companiei este evaluarea posibilitatilor de extindere, dar nu s-a luat o decizie in acest sens. Evaluam noi piete si noi oportunitati, dar trebuie sa luam in considerare toate elementele, cum este traficul intre cele doua tari. Analizam destinatii din Europa de Est, dar nu am luat o decizie in ceea ce priveste introducerea de curse catre Romania", a declarat Olivia Cullis, manager regional la departamentul de comunicare internationala din cadrul Delta Air Lines.
Compania americana a introdus in acest an 11 noi destinatii, doua dintre acestea fiind Budapesta si Kiev. Cursele directe pe relatia Romania-SUA au fost intrerupte in luna decembrie 2003, cand operatorul aerian roman Tarom a renuntat sa opereze curse catre destinatii din SUA.
Aceasta decizie a influentat pozitiv activitatea operatorilor aerieni internationali prezenti pe piata romaneasca. In aceste conditii, aparitia operatorului aerian american Delta Air Lines ar putea determina schimbari majore in traficul de calatori pe cursele catre SUA, deoarece ar putea atrage o parte din pasagerii altor companii aeriene prezente pe piata romaneasca. Operatorii Air France si Delta sunt membri ai aliantei Sky Team.
Si compania nationala de transport aerian Tarom a semnat anul trecut un acord de adeziune la alianta Sky Team, o eventuala acceptare ca membru cu drepturi depline al aliantei fiind anticipata pentru acest an, potrivit ultimelor informatii disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO