Prima pagina

Dupa Cluj, Imofinance ataca piata imobiliara din Bucuresti si Sibiu

14.03.2005, 00:00 31


Grupul de firme Imofinance, condus de Iosif Pop - fost presedinte al Bancii Transilvania, va investi anul acesta peste 17 mil. euro pentru construirea de apartamente in Cluj urmand sa-si extinda afacerile si pe pietele imobiliare din Bucuresti si Sibiu.


"Scopul nostru nu este de a investi rapid si de a avea profituri uriase, dupa care sa ne retragem. Ne asezam in diferite locatii, unde achizitionam terenuri in ideea ca vom porni santier dupa santier si ne vom dezvolta in timp", a declarat Iosif Pop, presedintele Imofinance.


Grupul a inaugurat la finele saptamanii primul sau bloc de locuinte "cu standard ridicat" din cartierul clujean Gheorghieni, proiect imobiliar care a necesitat investitii de peste 1 mil. euro.


Blocul are patru niveluri si 16 apartamente. "Aria utila este de 80 mp la cele cu doua camere, 92 de mp la trei camere si 156 mp la patru camere, la care se adauga cate un loc de parcare pentru fiecare apartament in incinta securizata de la demisolul imobilului", a explicat Mona Tobias, directorul executiv al Imoinvest.


In prezent, sapte din cele 16 apartamente ale imobilului au fost contractate. Pretul de vanzare, fara TVA, al unui apartament de 2 camere este de 2,1 mld. lei (circa 65.000 de euro cu TVA), in timp ce cele de 4 camere, de tip duplex, situate pe doua niveluri, ajung la 3,8 mld. lei (120.000 de euro, cu TVA). Pe piata imobiliara clujeana, pretul mediu de achizitie pentru o locuinta de 80 mp (apartament cu trei sau patru camere) se situeaza intre 45.000 si 65.000 de euro, in functie de zona. In paralel, Imofinance a finalizat proiectarea si a primit autorizatiile pentru cel de-al doilea bloc care va avea 132 de apartamente. Lucrarile de constructie vor dura un an si jumatate. "Este vorba despre un alt concept si de alte suprafete", a explicat Mona Tobias. Fondurile necesare pentru acest proiect sunt de 6,5 mil. euro.


Urmatoarea investitie se va indrepta catre Gilau, localitate aflata la 18 kilometri de Cluj-Napoca, unde Imofinance a achizitionat deja un teren de 100.000 mp. Aici va fi realizat complexul rezidential "Castel Gilau", ce necesita investitii de peste 10 mil. euro.


Oficialii spun ca obiectivele de investitii pentru acest an cuprind si realizarea unor proiecte in Sibiu - Microcartierul Dumbrava - si Bucuresti - Casa Foisorul de Foc si Casa Modrogan, dar nu au oferit mai multe detalii.


Pentru realizarea acestor proiecte, grupul trebuie sa gaseasca o finantare de 400 mld. lei (peste 10 mil. euro).


Grupul Imofinance cuprinde firmele Imofinance - societatea de investitii a grupului, Imocredit - ofera credite ipotecare, si Imoinvest - specializata in leasing imobiliar. Activele nete ale societatilor au urcat anul trecut la 8 mil. euro, de la 5 mil. euro in 2003. Pentru anul acesta, oficialii grupului estimeaza venituri de circa 4,1 mil. euro. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO