Prima pagina

E.ON: Nu vom garanta furnizarea gazelor naturale la o majorare de doar 11,6%

26.06.2008, 17:55 15

Majorarea cu 11,6% a pretului gazelor naturale operata de ANRE nu permite E.ON Gaz Romania sa asigure securitatea furnizarii gazelor naturale pentru clientii casnici, se arata intr-un comunicat al operatorului de gaz.

Pentru a fi in masura sa asigure securitatea furnizarii gazelor naturale, prin achizitia si inmagazinarea cantitatilor necesare pentru iarna, si pentru a recupera pierderile inregistrate datorate neacoperirii costurilor de achizitie a gazelor naturale, E.ON Gaz Romania a solicitat ANRE o majorare cu 24% a pretului final al gazelor, incepand cu data de 1 iulie a acestui an.

Majorarea cu 11,6 % a pretului final al gazelor naturale pentru clientii casnici ai E.ON Gaz Romania, anuntata astazi de catre ANRE, nu permite companiei sa asigure securitatea furnizarii pentru clientii sai prin inmagazinarea cantitatilor necesare pentru iarna si nici sa-si acopere costurile de achizitie ale gazelor naturale si pierderile inregistrate pana acum, se mai arata in comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO