Prima pagina

Electronic Arts incepe productia de jocuri video la Bucuresti

Electronic Arts incepe productia de jocuri video la Bucuresti

Viorel Alex Marinescu, director Enabling Technologies EA

04.02.2008, 19:04 197

Cel mai mare producator de jocuri video din lume, Electronic Arts (EA), va incepe in acest an productia de jocuri video pentru computere si consolele PS3 (Sony) xBox360 (Microsoft) in Romania si a inchiriat deja birouri cu o suprafata de 2.500 de metri patrati in complexul Sema Parc din Bucuresti, a declarat Ziarului Financiar Viorel Alex Marinescu, director Enabling Technologies EA.
Electronic Arts a creat jocuri aflate in topul vanzarilor mondiale precum FIFA 08, NBA LIVE, Need For Speed, The Sims, The Lord of The Rings, Harry Potter, Godfather.
Romania devine astfel singura tara din Europa Centrala si de Est in care compania americana (peste 3 miliarde de dolari cifra de afaceri in 2007) deschide o astfel de activitate.
Electronic Arts functioneaza in Romania din 2005, dar a produs pana in prezent doar jocuri pentru telefoanele mobile, jocuri care sunt comercializate de marii operatori din Europa, precum Vodafone, Orange, Telefonica sau O2.
Centrul de la Bucuresti, creat de un fost jurnalist, Mihai Pohontu, a fost declarat de EA drept centrul sau european in productia de jocuri pentru telefoane mobile. Pohontu face acum parte din top managementul EA si este director global al Centrelor de Control al Calitatii.
Trecerea la productia mai pretentioasa de jocuri pentru computer si console va duce la cresterea personalului de la 180 in prezent la cel putin 320 pana la finalul anului, in principal programatori, designeri si testeri.
EA a ales Romania "datorita talentelor ce pot fi gasite aici, multilingvismului softistilor, costurilor reduse si mai ales rezultatelor de pana acum in productia de jocuri pentru telefoane mobile: cresterea cifrei de afaceri de 50% de la trimestru la trimestru", a spus Marinescu.
Bugetul de dezvoltare pe urmatorii ani al EA in Romania este de minim 5 milioane de dolari.
Extinderea EA la Bucuresti a inceput de cateva saptamani cu activitatea de testare a jocurilor pentru computere si console.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO