Prima pagina

Energy Holding: Rezultate in crestere, cota de piata in scadere

28.08.2008, 12:29 13

Compania Energy Holding, cel mai mare furnizor independent de energie electrica, a avut anul trecut afaceri de 320 de milioane de euro, scrie BUSINESS Magazin.
Suma este in usoara crestere fata de 2006, cand Energy Holding a avut 302 milioane de euro, pastrandu-si volumul de afaceri in ciuda pierderii catorva mari clienti, printre care Alro (2006) si Petrom (2007). Odata cu pierderea de catre Energy Holding a celor doua mari contracte, cota sa de piata in segmentul de furnizare a energiei a scazut sub 10%, de la 11,6% in 2007, chiar daca in acelasi timp cifra de afaceri a crescut prin activitatile din afara tarii.
Lider din punctul de vedere al cotei de piata ramane compania italiana Enel, care prin preluarea - in sfarsit - a Electrica Muntenia Sud detine acum 30% din piata de distributie si spera sa atinga tot atat si din piata de furnizare de energie, unde este acum pe locul intai, dar cu o cota de piata de aproape 25%. Intr-o declaratie de anul trecut, Enrique Ferrer, presedintele Energy Holding, spunea ca planurile companiei se concentreaza pe constructia centralei de energie electrica, pe furnizarea de gaze, dar si pe extinderea furnizarii de energie electrica in Bulgaria, Grecia si Serbia.

Cititi mai multe despre piata de energie pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO