Prima pagina

Erste Bank se listeaza la Bucuresti si ofera salariatilor BCR 6,5 euro/actiune

Erste Bank se listeaza la Bucuresti si ofera salariatilor BCR 6,5 euro/actiune
01.11.2006, 19:33 10

Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, a facut in aceasta seara doua anunturi majore: intentioneaza sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti incepind cu 2007 si ofera salariatilor BCR un pret de 6,5 euro pentru fiecare actiune detinuta.
Salariatii BCR, actuali sau fosti, care detin actiuni ale bancii, pot incasa de la Erste Bank 6,5 euro pentru fiecare titlu. In cazul in care toti salariatii care cumuleaza 8% din actiuni ar fi dispusi sa vanda, Erste are avea de platit 412 mil. euro.
Grupul austriac le ofera insa si varianta schimbarii actiunilor BCR cu actiuni Erste nou emise si cotate la bursele din Viena si Praga. Mai mult, Erste anunta ca incepand cu 2007 intentioneaza sa se listeze si la Bucuresti.
Rata de schimb este de la sase actiuni BCR pentru o actiune Erste. Daca numarul de actiuni schimbate nu este divizibil cu 6, restul de pana la 5 actiuni BCR vor fi cumparate de Erste la pretul de 7,65 euro/actiune, acelasi cu cel platit statului. In cazul realizarii schimbului, noii actionari ai Erste vor fi obligati prin contract sa pastreze titlurile timp de un an inainte de a le putea vinde pe piata, in mod liber.
A treia varianta oferita de Erste este oferta de actiuni cu optiune de vanzare. Actionarii BCR care fac schimbul cu tilturi austriece pot sa vanda imediat catre Erste Bank pana la 50% din actiunile primite, la un pret fix garantat de 45,90 euro/actiune, care reflecta pretul de 7,65 euro pentru o actiune BCR. Actiunile ramase pot fi vandute in mod liber pe piata de capital (Viena, Praga sau Bucuresti) dupa perioada obligatorie de detinere de un an.
Oferta Erste pentru salariatii BCR, in cele trei variante, este valabila in perioada 1-24 noiembrie.
Toate platile si toate transferurile se vor incheia pina cel tirziu la data de 22 decembrie 2006.
"Scopul nostru este de a ne asigura ca angajatii impartasesc succesul acestui business si de aceea ii incurajam sa detina actiuni in cadrul bancii", afirma Andreas Treichl, CEO al Erste Bank si Nicolae Danila, CEO al BCR intr-o declaratie comuna. Treichl spune ca tinta este ca angajatii grupului sa ajunga sa detina cel putin 5% din actiuni, fata de o cota de 1,8% in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO