Prima pagina

Fitness-ul e depasit. De-acum, wellness

22.03.2004, 00:00 23



Jogging-ul in parc nu mai este de ajuns. Acum sunt luate cu asalt salile de fitness, iar pentru cei care vor si mai mult au aparut sali de "wellness" (stare de bine - trad.). Noul concept este de fapt un fitness "imbunatatit" cu masaj, sauna sau orice altceva este necesar pentru a induce ravnita "stare de bine". Iar in spatele conceptelor stau bani. Milioane de dolari. Inclusiv pe piata romaneasca, unde cererea pentru acest tip de servicii este in crestere in ultima perioada.



Astfel, Elmec Romania, distribuitorul oficial al producatorului american de echipament sportiv Nike si al liniei vestimentare a producatorului de motociclete Harley Davidson va investi un milion de euro in viitorul apropiat pentru constructia unui complex cuprinzand o sala de wellness si un showroom cu echipament de fitness in Bucuresti care va cuprinde numai echipamente Technogym, al doilea jucator ca marime de pe piata producatorilor de echipament de fitness din lume. Elmec este din aceasta luna reprezentant al producatorului de echipament de fitness italian.



"Proiectul consta de asemenea in extinderea in orase precum Timisoara, Cluj, Constanta sau Iasi", au declarat reprezentantii Elmec Romania, companie detinuta de actionari eleni.



Grupul elen Elmec a intrat pe piata romaneasca la sfarsitul anilor '90, prin deschiderea primului magazin exclusiv al producatorului american de echipament sportiv Nike, si a avut o cifra de afaceri de 6,6 mil. euro.



In prezent filiala locala a grupului elen, care detine franciza Nike pentru tarile balcanice, opereaza 14 magazine proprii Nike.



Technogym ocupa locul doi in lume din punct de vedere al vanzarilor de echipamente de fitness (biciclete ergonomice, rollere, alte tipuri de aparate de gimnastica) cu afaceri de 269 milioane dolari anul trecut.



Grupul are 600 de angajati in Italia si 250 in alte tari , exportand produsele sale in peste 60 de tari.



Wellness-ul inseamna de fapt suma mai multor elemente (de natura sociala, mentala, emotionala si fizica) care contribuie la perfectionarea capacitatii omului modern de a munci mai bine si a se integra mai bine in societate. Fitness-ul este capacitatea corpului de a functiona eficient. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO