Prima pagina

Fratii Negoita, noii moguli ai Bucurestilor

07.04.2008, 18:24 54

In 12 ani, fratii Ionut si Robert Negoita au construit cel maimare hotel din estul Europei, au strans o avere de peste 300 demilioane de euro, iar planurile de investitii includ cel mai maremall din Romania, cele mai inalte turnuri de birouri, un trust depresa si poate o echipa de fotbal.

Cititi mai mult despre afacerile fratilorNegoita aici.

Daca ii intrebi cum le vin ideile sau cat timp dureaza sa ajunga lao intelegere pentru un proiect nou, atat Robert, cat si Ionutraspund simultan si in aceleasi cuvinte. "E o chestiune de ore."Cateva ore au trecut si de la ideea indrazneata de a face "cel maimare hotel" si pana la prima cupa de excavator luata din terenul pecare se afla acum RIN Grand, un hotel cu 1.500 de camere.
Pana si ei recunosc ca s-au aventurat foarte sus cu proiectul. "Afost riscant. Mereu am avut proiecte nebunesti. De ce sa nu mearga?Am mizat pe preturile mari ale concurentilor, de peste 100 de europer camera, si pe politica noastra agresiva de preturi, care ne-arfi situat sub preturile pietei."
Scopul lor comun este sa reinvesteasca toate profiturile. "Nu avembani pusi deoparte - banii nostri se afla in proiectele viitoare,iar disponibilul pentru rulaj il tinem intr-un cont la vedere,intr-o banca din Romania."
Anul 2008 va fi pentru ei cu precadere anul imobiliarelor. Robertsi Ionut vor construi, prin Confort City, un concept integrat, incare se va regasi si un mall, dar si spatii de birouri. Si, pentruca "cel mai mare hotel" si "cel mai mare mall" nu sunt de ajuns,fratii Negoita vor sa aiba in portofoliu si "cele mai inalteturnuri de birouri". Se vor ridica in Pipera si vor avea 40-50 deetaje, iar investitia s-ar putea sa ii coste cam 500 de milioane deeuro.
Cititi in revista lunara de business Target, care apare astazi pepiata, de unde a pornit afacerea fratilor Negoita si ce planuri aupentru 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO