Prima pagina

Guvernul va inchiria de la Microsoft software de 54,5 milioane de dolari

06.04.2004, 00:00 4



Secretariatul General al Guvernului va incheia, in numele Executivului, un contract in valoare de 54,5 milioane de dolari pentru inchirierea de licente pentru software Microsoft destinat administratiei publice, au declarat surse din piata tehnologiei informatiei.



Contractul va fi parafat cu compania Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, partenerul european al Microsoft Ireland Operations Limited, pe o perioada de cinci ani si va permite utilizarea produselor companiei americane de catre institutiile administratiei publice centrale. Contravaloarea licentelor va fi achitata in noua rate esalonate pana in anul 2009, prima rata urmand sa fie platita la 31 martie 2005, au adaugat sursele citate. Fondurile necesare vor fi asigurate de la bugetul de stat.



Oficialii romani nu au comentat stirea si nici nu au dat ca sigura o anumita data pentru semnarea contractului de licentiere.



Microsoft si Guvernul Romaniei au incheiat anul trecut un parteneriat strategic cu patru tinte principale. Una dintre acestea prevede "crearea conditiilor pentru incheierea unui acord cadru de licenta intre Guvern si Microsoft". In baza prevederilor acordului de parteneriat strategic semnat intre Guvernul Romaniei si Microsoft, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) coordoneaza activitatea de distribuire a licentelor Microsoft catre institutiile publice beneficiare.



Tot la sfarsitul anului trecut, a mai fost semnat un acord intre Microsoft si MCTI, in urma caruia autoritatilor romane le-a fost acordat accesul la codul-sursa ("reteta" de functionare software) al programelor produse de firma americana. Pe baza acestuia pot fi verificate calitatea si securitatea programelor Microsoft comercializate in Romania.
iuliana.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO