Prima pagina

Hamburgeri de 20 de milioane de dolari

25.08.2004, 00:00 16



Lantul de restaurante fast food McDonald's a realizat pe primele sase luni ale acestui an vanzari de peste 20 de milioane de dolari, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut.



"Trendul ascendent care a inceput anul trecut a continuat si in prima parte a acestui an. Sunt mai multi factori care au contribuit la aceasta crestere, pe de o parte cresterea sensibila a puterii de cumparare a populatiei, dar mai ales numarul mare de campanii si promotii derulate de McDonald's anul acesta", a declarat Cristian Savu, director de comunicare la McDonald's.



Si vanzarile McDonald's au fost influentate de vremea racoroasa. "Vanzarile ar fi fost putin mai mari daca daca vremea ar fi fost normala", a mai spus el.



Vremea ploioasa de anul acesta afectat cel mai mult companii care activeaza in domenii precum berea, bauturile racoritoare, inghetata sau aparatele de aer conditionat.



McDonald's si-a stabilit la inceputul acestui an un target pentru vanzari de circa 40 de milioane de dolari, reprezentand o crestere cu 13% fata de anul trecut.



"Dupa prima jumatate a anului, ne mentinem obiectivul pentru vanzari, adica undeva intre 40 si 45 de milioane de dolari", a spus Savu. Anul trecut, McDonald's Romania a avut o cifra de afaceri de peste 36 de milioane de dolari, in crestere cu 10% fata de anul precedent. McDonald's Romania are in jur de 2.400 de angajati.



McDonald's are in Romania 48 de restaurante permanente, unul sezonier (Neptun) si o unitate mobila, iar pana la sfarsitul acestui an compania preconizeaza ca va mai deschide cel putin un restaurant nou, a spus Savu, dar nu a precizat si locatia acestuia.Investitia intr-un restaurant Mcdonald's incepe de la 850.000- 900.000 de euro.



Pe perioada Jocurilor Olimpice compania a introdus in meniu produse specifice grecesti. Aceasta se va incheia in ultima decada a lunii septembrie.



"Campania ?Zilele Olimpice? a avut rezultate cu mult peste asteptarile noastre", a mai spus Savu.



McDonald's a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 17 miliarde de dolari la nivel global si un profit net de aproape 1,5 miliarde de dolari.



In Romania, alte lanturi de fast-food straine care s-au extins si pe piata romaneasca sunt Snack Atack, Pizza Hut, Gregory's, KFC.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO