Prima pagina

Hotel Cismigiu, transformat in apart-hotel cu peste 6 mil. euro

25.07.2005, 19:48 22

Compania spaniola Hercesa Imobiliare va transforma Hotelul Cismigiu din Bucuresti intr-un apart-hotel (apartamente operate in regim hotelier) in urma unor investitii de peste 6 milioane de euro. La parterul hotelului aflat de multi ani in paragina se afla una dintre cele mai cunoscute berarii din Romania, Gambrinus.

"Cumpararea hotelului Cismigiu a fost prima tranzactie pe care am realizat-o pe piata romaneasca. Studiem posibilitatile de consolidare ale imobilului, care are anumite particularitati dictate de faptul ca face parte din centrul istoric al Bucurestiului, insa cred ca indiferent de solutia care va fi aleasa investitia totala va depasi 6 milioane de euro", a declarat Alejandro Solano, directorul general al Hercesa Imobiliare.

El spune ca nu a luat inca o decizie cu privire la destinatia spatiului de la parterul imobilului unde se afla beraria Gambrinus. "Ce este sigur este ca vom face un apart hotel si tot in acest imobil vom avea si birourile noastre. Ramane de vazut ce vom face cu spatiul comercial", a completat Solano.

Nationalizat in anii ''50 si retrocedat jumatate de secol mai tarziu mostenitorilor, imobilul a fost achizitionat anul trecut de Hercesa dupa ce de mai multi ani se afla in paragina.

Clientii apart-hotelului de la Cismigiu vor fi, potrivit lui Solano, oameni de afaceri straini sau turisti straini. "Sunt tot mai multi oameni de afaceri straini care vin sa tatoneze piata pentru a incheia afaceri in Romania. Oferta pentru cazare nu este insa foarte mare. Tocmai aceasta este nisa noastra, mai ales ca avem si o locatie in centrul istoric al Capitalei", adauga Solano.

Investitia in hotelul Cismigiu nu este singura anuntata de dezvoltatorul spaniol pe piata locala.

Hercesa, o companie infiintata in urma cu 30 de ani la Guadalajara, a semnat un precontract cu Loulis Romania, pentru achizitia unei suprafete de trei hectare unde vor fi construite blocuri de apartamente si spatii comerciale. Valoarea tranzactiei ar putea depasi 4 milioane de euro, iar valoarea proiectului ar putea urca spre 40 de milioane de euro. "Nu avem inca un raspuns din partea autoritatilor, insa in cazul in care vom primi acceptul vom si incepe lucrarile de constructie", a mai spus Solano.

Planurile Hercesa iau in calcul dezvoltarea unui ansamblu rezidential, care va include si o zona de spatii comerciale, a carui suprafata construita ar putea ajunge pana la 90.000 de metri patrati. Cele aproximativ 900 de apartamente ce urmeaza a fi construite se adreseaza populatiei cu venituri medii si urmeaza sa fie finalizate in cel mult doi ani.

Piata imobiliara bucuresteana se afla de mai multi ani intr-o puternica efervescenta. Cladirile din centrul istoric al Capitalei au fost ocolite de potentiali investitori, insa situatia s-a schimbat in ultima perioada.

Un exemplu in acest sens este hotelul Rembrandt, o investitie de un milion de dolari dezvoltata de trei oameni de afaceri olandezi in strada Smardan din centrul istoric pe structura unei cladiri vechi de 80 de ani. Investitorii nu se afla la primul proiect din aceasta zona, cei trei detinand si localul Amsterdam Cafe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO