Prima pagina

Immoeast preia doua proiecte RED pentru 120 mil. euro

08.06.2007, 19:48 7

Fondul austriac de investitii Immoeast, cel mai activ jucator de pe piata locala de real estate, isi continua expansiunea prin asocierea in alte doua proiecte imobiliare, la Baia Mare si Constanta, in urma unei investitii totale de 120 de milioane de euro.
"Harborside Hotel este de fapt o continuare a proiectului Trident Plaza, care va cuprinde si alte spatii de retail, locuri de parcare si un hotel de trei sau patru stele cu 160-180 de camere. Investitia este de aproximativ 50 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Andrew Stear, manager al companiei RED Management Capital, dezvoltatorul proiectului.
Immoeast a preluat intr-o prima faza 75% din societatile Harborside Hotel si Red Project Two, urmand ca in momentul finalizarii proiectelor sa achizitioneze si restul participatiilor. Red Project Two este firma care a achizitionat fabrica Maratex din Baia Mare, pe terenul careia urmeaza a fi dezvoltat un proiect alcatuit din spatii comerciale, birouri si locuinte, care implica o investitie de aproximativ 70 de milioane de euro. Pretul de achizitie al terenului a fost de aproximativ 16 milioane de euro.
In primavara acestui an au inceput lucrarile de constructie la centrul comercial Trident Plaza, dezvoltat de catre RED la Constanta si achizitionat in proportie de 75% de catre Immoeast, inca din toamna anului trecut. Valoarea totala a tranzactiei s-a ridicat la circa 100 de milioane de euro. Cele doua achizitii nu sunt singurele proprietati Immoeast la Constanta si Baia Mare. Austriecii au cumparat proiectul Polus Center Constanta si centrul comercial Gold Plaza din Baia Mare, cu o suma totala de peste 280 de milioane de euro.
Immoeast are in Romania un portofoliu de peste 100 de proprietati cu o suprafata inchiriabila de 3,4 milioane de metri patrati, finalizate sau aflate in diferite stadii de dezvoltare. RED, companie controlata de fondurile de investitii Warburg Pincus si GED Capital Partners, se numara printre cei mai activi dezvoltatori de pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO