Prima pagina

Iulian Iancu cere lui Tariceanu o analiza privind deciziile ANRE

04.07.2008, 14:44 13

Presedintele Comisiei de Industrii din Camera Iulian Iancu (PSD) i-a solicitat astazi primului-ministru, Calin Popescu Tariceanu, sa prezinte public o analiza prin care sa explice cum e posibil ca ANRE, aflata in subordinea sa, sa ia decizii discretionare, vanzand energie scumpa catre populatie, informeaza Mediafax.

"Ma adresez direct primului-ministru, care are responsabilitate directa asupra ANRE, care i se subordoneaza si ii cerem sa prezinte public cum a fost posibil ca prin decizii si ordine a ANRE energia ieftina a Romaniei sa se plimbe de la un producator roman la alt producator roman, prin intermediari", a aratat Iancu.

El a sustinut ca, prin deciziile sale, ANRE a dezechilibrat piata de energie, ajungandu-se la situatii in care producatorii romani sa cumpere energie de la intermediari, sau situatia paradoxala ca producatorii romani sa vanda o cantitate de energie mai mare decat produc.

Potrivit lui Iancu, prin lanturi de intermediari, se scot sase mii de miliarde de lei din sistemul energetic, in conditiile in care intermediarii nu au nicio responsabilitate pentru o situatie de criza energetica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO