Prima pagina

Liebrecht & wooD vrea sa ajunga la 5-6 proiecte imobiliare in Capitala

04.11.2004, 00:00 30

Dupa ce primul sau proiect din Romania, Militari Shopping Center, a fost vandut pentru 20 de milioane de euro inainte de finalizare, dezvoltatorul belgian Liebrecht&wooD a decis sa ridice miza cu un imobil de birouri, un parc logistic si un proiect imobiliar pe un teren de 250.000 de metri patrati situat vizavi de centrul comercial Carrefour Militari.
"Toate proiectele noastre sunt estimate la valori intre 25 si 35 de milioane de euro. Acelasi va fi si cazul imobilului de birouri care va avea o suprafata de 20.000 de metri patrati", a declarat Johan Rogiers, managing director al filialei locale a Liebrecht & wooD si unul dintre actionarii companiei.
El nu a dorit sa precizeze locatia exacta a noului proiect imobiliar, spunand doar ca este situat in apropierea "districtului de afaceri al Bucurestiului", adica zona din nordul orasului situata in apropierea Pietei Victoria, sau a Pietei Charles de Gaulle.
Proiectele belgienilor, care nu sunt la prima experienta pe piata central europeana, fiind activi de mai bine de zece ani si pe piata poloneza, nu se opresc insa la Militari Shopping Center.
Dezvoltatorul belgian detine de mai multi ani un teren de 250.000 de metri patrati situat vizavi de centrul comercial Carrefour Militari.
"Nu am luat inca o decizie cu privire la tipul de proiect pe care il vom dezvolta pe acest teren", adauga Rogiers.
Pana cand va lua aceasta decizie, dezvoltatorul belgian are in desfasurare si un proiect in domeniul logistic, situat in apropierea soselei de centura in zona Chitila.
"Bucharest Logistic Center se afla in prezent in faza de negociere cu clientii. Cred ca lucrarile la acest proiect vor incepe spre sfarsitul acestui an sau cel mai probabil anul viitor", adauga Rogiers.
Nu in ultimul rand, dezvoltatorul belgian si-ar putea incerca "fortele" si cu un centru comercial.
"Avem avantajul ca am intrat destul de devreme pe piata. Cred ca la orizontului anului 2010 am putea avea deja 5-6 proiecte imobiliare pe piata bucuresteana", adauga Rogiers.
El spuna ca pentru moment nu ia in considerare extinderea activitatii si in alte orase din tara. "Bucurestiul ofera inca un potential ridicat pentru proiecte imobiliare din orice segment, chiar si rezidential. Mai este mult pana la momentul cand piata imobiliara bucuresteana va fi saturata", adauga Rogiers.
Intrat pe piata romaneasca in anul 2000, dezvoltatorul belgian Liebrecht & wooD detine terenuri in Bucuresti a caror valoare este estimata la 10-12 milioane de euro. Actionarii Liebrecht & wooD Romania sunt trei cetateni belgieni, Patrick Van den Bossche, Marc Lebbe si Johan Rogiers, care este si directorul general al biroului.
Strategia Liebrecht & wooD implica dezvoltarea unor proiecte in diverse domenii ale pietei imobiliare si vanzarea acestora catre investitori institutionali, o data ce proiectele au fost completate.
"Proiectul Militari Shopping Center a fost o exceptie. Estimam ca il vom vinde, dar abia dupa ce acesta va fi completat. Pana la urma pretul a fost bun si am decis sa il vindem", explica Rogiers.
Proiectul Militari Shopping Center a fost vandut luna trecuta de Liebrecht & wooD, catre grupul austriac Meinl European Land Limited, pentru aproximativ 20 de milioane de euro, in conditiile unei rentabilitati anuale a afacerii de 11%.
Militari Shopping Center, a carei denumire provine de la numele cartierului din apropiere, reprezinta un proiect de tip"big box retail", adica magazine de mare suprafata. Inceput in toamna anului trecut, Militari Shopping Center are in prezent doi chiriasi, Praktiker (divizia de magazine de bricolaj a grupului german Metro) si Domo (unul dintre cei mai importanti retaileri de produse electronice si electrocasnice de pe piata romaneasca).
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO