Prima pagina

Microsoft in era post-Gates

Microsoft in era post-Gates
04.01.2008, 14:00 11

Bill Gates isi va face in seara aceasta (duminica) una dintre ultimele sale aparitii in public in calitatea sa de chairman al Microsoft, functie pe care se pare ca nu o va parasi totusi.

El se pregateste sa renunte la functiile executive in cadrul gigantului software pe care l-a fondat in secolul trecut, intentionand sa se dedice mai mult actiunilor filantropice.

Analistii sunt cu ochii pe Microsoft in conditiile in care compania a facut cateva achizitii importante anul trecut, cum ar fi aQuantive, compania de advertising online (6 miliarde $), si Facebook, care trebuie sa aduca return-ul necesar.

Este o traditie a ultimilor zece ani ca Gates sa vina in luna ianuarie la Las Vegas si sa tina un discurs-show in deschiderea unuia dintre cele mai importante targuri de electronice de consum din lume, Consumer Electronics Show.

Conform aceleiasi traditii, Gates va urca pe o scena a imensului Venetian Hotel in fata a mii de jurnalisti, bloggeri si analisti din lumea intreaga, si isi va expune viziunea asupra viitorului tehnologiei.

Analistii prevad ca subiectele cheie ale discursului vor fi: mobilitatea, Smart Personal Objects Technology, software-ul pentru industria auto, noile aplicatii pentru internet Silverlight, tehnologiile pentru ecranele sensibile la atingere, Surface.

Lui Bill Gates ii vor urma cu discursuri la CES alti executivi de top ai gigantilor tehnologici, cum ar fi Jerry Yang CEO Yahoo. Google, misterios ca intotdeauna, nu participa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO