Prima pagina

Olimpiada de la Beijing, cea mai scumpa din istoria Jocurilor

08.08.2008, 22:07 29

China a cheltuit 42 mld. $ pentru organizarea Olimpiadei care incepe astazi la Beijing, aceasta suma fiind de doua ori mai mare decat costurile de organizare de 15 mld. $ a precedentei Olimpiade, care a avut loc la Atena in 2004. Autoritatile chineze estimeaza ca beneficiile economice aduse de organizarea evenimentului se vor ridica la aproximativ 56 de miliarde de dolari, turismul fiind sectorul care se va bucura de cele mai mari castiguri. La editia din acest an a Olimpiadei vor participa 10.624 de sportivi si vor fi acordate 302 medalii de aur. Romania va participa cu o delegatie de 102 sportivi care vor concura la 15 discipline. Romania are cele mai mari sanse la cucerirea unei medalii de aur la disciplinele: gimnastica (Stana Izbasa, Steliana Nistor), handbal (echipa feminina), canotaj (echipa feminina 8 plus 1) si inot (Camelia Potec).
In ceea ce priveste audienta, Jocurile Olimpice de la Beijing vor fi urmarite de aproximativ 4 miliarde de persoane, cu 100 de milioane mai mult decat in urma cu patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO