Prima pagina

Orange, profit operational de 147 mil. euro la jumatatea anului

28.07.2004, 00:00 18



Operatorul de telefonie mobila OrangeRomania a avut in prima jumatate a anului incasari de 281 de milioane de euro, fata de 206 milioane de euro in aceeasi perioada din 2003.



Profitul operational al companiei s-a cifrat la 147 milioane de euro, comparativ cu 108 milioane de euro in prima jumatate a anului trecut. Numarul de clienti a crescut si el, de la 2,59 milioane la finalul lunii iunie 2003, la 3,95 milioane la 30 iunie 2004. Aici nivelul de crestere a fost cel mai mare din radul filialelor Orange la nivel mondial (52.8%).



Targetul companiei pentru cifra de afaceri in 2004 este de 525 de milioane de euro, cu 20% mai mult decat anul trecut, existand toate sansele ca aceasta cifra sa fie depasita. Singurul indice care urmeaza o curba descendenta este venitul mediu pe utilizator, calculat pe an (ARPU), care a ajuns la o medie de 158 de euro, fata de 177 euro in prima jumatate a anului trecut.



Operatorul de telefonie mobila a anuntat ca a demarat procesul de achizitionare a licentei de telefonie 3G. Orange pregateste EDGE, un serviciu de acces la Internet de viteza mare si a lansat Wirefree Broadband, un serviciu de contectare la net prin unde radio, disponibil acum doar in zona rezidentiala Baneasa.



Principalul actionar al Orange Romania este grupului de telecomunicatii Orange, divizie a France Telecom, care controleaza 67,8% din pachetul de actiuni. Operatorul de telefonie mobila si-a inceput activitatea in 1997, sub brandul Dialog trecand in 2002 la numele companiei-mama.



Grupul Orange urmeaza sa ia o decizie in urmatoarele saptamani privind numirea unui nou director executiv al Orange Romania, dupa plecarea lui Bernard Moscheni la operatorul mobil belgian Mobistar. Ieri, Bernard Moscheni era deja plecat in Belgia si nici directorul comercial al Orange Romania, Yves Gauthier nu se afla in tara. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels