Prima pagina

PD a depus o motiune de cenzura

01.06.2007, 19:18 10

Partidele proprezidentiale PD si PLD au depus ieri o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu, la doar o zi dupa ce presedintele Traian Basescu a cerut in Parlament demisia Guvernului si organizarea alegerilor anticipate. Insa presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a anuntat blocarea acesteia pe motiv ca ii lipseste o semnatura - ar fi 115 semnaturi in loc de 116 necesare.
Intitulata "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece", motiunea acuza, in principal, starea justitiei, situatia din agricultura si sanatate, dar si "dezinformarea" UE.
In urma cu nici doua luni PD facea parte din Cabinet gestionand, alaturi de liberali si UDMR, un proiect de guvernare care nu a suferit, practic, nicio modificare semnificativa de atunci. Motiunea este semnata de parlamentarii PD, PLD si de cativa independenti.
Potrivit Constitutiei, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea motiunii de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor - adica 335 de voturi. Daca motiunea este adoptata, Guvernul cade, iar seful statului numeste un nou candidat pentru fotoliul de premier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO