Prima pagina

Presedintele american George W. Bush a aterizat la Bucuresti

Presedintele american George W. Bush a aterizat la Bucuresti
01.04.2008, 18:12 62

Aeronava prezidentiala americana Air Force One a aterizat in urma cu cateva momente pe Otopeni, delegatia SUA condusa de presedintele Geoge W. Bush indreptandu-se catre hotelul Marriott din vecinatatea Palatului Parlamenului. Bush este insotit la Bucuresti de sotia sa Laura. Presedintele american a fost intampinat la Otopeni de ministrul apararii Teodor Melescanu. Din delegatia SUA, cea mai numeroasa de la summit, cu 1.500 de membri, mai fac parte secretarul de stat Condoleezza Rice si secretarul Apararii Robert Gates. Maine dimineata Bush va tine un discurs la Conferinta German Marshall Fund, apoi se va indrepta catre Neptun, unde va fi primit de presedintele Traian Basescu.
Bush a venit in Romania din Ucraina, iar dupa finalizarea summitului, in 4 aprile, va pleca in Croatia. El a fost invitat de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, sa mearga sambata la Soci, la resedinta de vara a liderului de la Kremlin, insa administratia americana nu a confirmat inca vizita.
Bush se afla pentru a doua oara in Romania, dupa ce in noiembrie 2002 a tinut un discurs in Piata Revolutiei, dupa ce tara noastra a fost invitata sa adere la NATO. El este cel de-al doilea presedinte american care viziteaza Romania, dupa 1990, dupa Bill Clinton, in 1997.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO