Prima pagina

Primaria va construi o linie de metrou, MT contesta legalitatea deciziei

Primaria va construi o linie de metrou, MT contesta legalitatea deciziei
18.10.2007, 15:22 15

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, vineri, o hotarare prin care vor fi investiti peste un miliard de euro din bugetul propriu al municipalitatii si din credite externe pentru construirea liniei de metrou Gara de Nord-Aerportul Henri Coanda Otopeni.

Proiectul a fost adoptat aproape in unanimitate, singurii consilieri care s-au opus fiind cei liberali, care si-au justificat decizia prin faptul ca primaria nu poate derula investitii la metrou atat timp cat Metrorex se afla in subordinea Ministerului Transporturilor, a declarat Antonel Tanase, liderul consilierilor liberali, citat de Mediafax.

Investitiile Primariei Capitalei in construirea liniei de metrou Piata Victoriei - Otopeni sunt ilegale atat timp cat societatea se afla la Ministerul Transporturilor, iar Curtea de Conturi ar trebui sa se autosesizeze daca au fost cheltuite fonduri, sustine secretarul de stat in MT Barna Tanczos.

"Chiar daca Metrorex este in subordinea Ministerului Transporturilor, Primaria Capitalei poate aloca un buget de investitii care vizeaza infrastructura bucuresteana", a declarat Gheorghe Udriste, directorul Directiei Transporturi si Siguranta Circulatiei din Primaria Capitalei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO