Prima pagina

Primele birouri din Baneasa ale lui Popoviciu valoreaza aproximativ 80 de milioane de euro

Primele birouri din Baneasa ale lui Popoviciu valoreaza aproximativ 80 de milioane de euro

Cele doua cladiri au o suprafata inchiriabila de 26.000 de metri patrati

18.07.2008, 00:00 26

Primele doua cladiri de birouri din proiectul Baneasa Business & Technology Park (BB&TP), dezvoltat de firma Baneasa Investments, controlata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, sunt evaluate la circa 80 mil. euro, dublu fata de suma investita in realizarea proiectului (40 mil. euro), tinand cont de nivelul chiriilor si de randamentele practicate pe piata de birouri.
Cele doua cladiri au o suprafata inchiriabila de 26.000 de metri patrati si au fost inchiriate complet unor companii precum BMW, Dupont, Solmar, Sonae Sierra, Adidas, Unilever, Meinl European Land sau Moeller Electric, care platesc chirii lunare de minimum 17 euro/metrul patrat, potrivit reprezentantilor Baneasa Investments.
Calculat la un randament anual al investitiei de 7%, in euro, tinand cont de pozitia proiectului si situatia actuala a pietei imobiliare, in care tot mai multi investitori reclama probleme financiare, Baneasa Investments ar putea incasa aproximativ 80 mil. euro dintr-o eventuala vanzare. "Nu suntem interesati sa vindem", au declarat reprezentantii Baneasa, firma urmand sa continue dezvoltarea parcului de birouri, care prevede realizarea a 11 cladiri cu o suprafata de 250.000 de metri patrati.
In conditiile in care vor decide sa pastreze in portofoliu primele doua cladiri, investitia ar putea fi amortizata in sase ani si jumatate.
Puiu Popoviciu controleaza si firma care detine cladirea Dorobanti 239 din centrul Capitalei, sediul central al Petrom.
In cadrul proiectului Baneasa a fost inaugurat in primavara acestui an si mallul Baneasa Shopping City, cu o suprafata inchiriabila de 55.000 de metri patrati, cel mai mare din Capitala in momentul de fata. Managerii proiectului evaluau in aprilie centrul comercial la 500 de mil. euro, calculat la un randament anual al investitiei de 6%. Proiectul Baneasa este in momentul de fata cel mare din Romania, realizat pe un teren de 221 de hectare din nordul Capitalei, in care este prevazuta o investitie totala de 1,8 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO