Prima pagina

PRO TV, EBITDA de 65,8 mil. dolari in 2006

02.03.2007, 19:32 16

Posturile de televiziune PRO TV, PRO Cinema, Acasa si PRO TV International au raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 148,61 milioane de dolari (118,44 mil. euro), in crestere cu 43,8% fata de nivelul de 103,3 milioane de dolari din 2005.
Profitul operational (EBITDA - castigul inainte de plata dobanzilor, impozitelor, includerea deprecierii si a amortizarii) inregistrat a fost de 65,86 milioane de dolari (52,48 mil. euro), cu 50% mai mult decat in anul anterior.
Rezultatele au fost facute publice de actionarul majoritar CME (Central European Media Enterprises), compania de media americana care detine mai multe posturi de televiziune in Europa Centrala si de Est - Cehia, Romania, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Croatia.
CME a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 604,87 milioane de dolari, in crestere cu 30%. Profitul operational (EBITDA) a fost de 218,84 milioane de dolari, cu 38,6% mai mult decat nivelul din 2005. Posturile de televiziune din Cehia, Romania si Slovacia au realizat 71% din cifra de afaceri si 85,5% din profitul operational al CME.
"2006 a fost un an spectaculos in special pentru companie a carei activitate principala este concentrata pe media traditionala. In timp ce companiile din Vest se lupta cu viitorul, noi am reusit sa crestem veniturile cu 30% si profitul operational cu 39% si ne asteptam sa continuam sa satisfacem asteptarile actionarilor nostri. Ne multumeste in special faptul ca am putut sa livram audiente record datorita managementului care supravegheaza aceste activitati", a declarat, ieri la anuntarea rezultatelor, Michael Garin, directorul executiv al CME.
CME este listata pe piata bursiera americana Nasdaq, avand o valoare de piata de peste 3 miliarde de dolari.
Posturile de televiziune PRO TV, PRO Cinema, Acasa si PRO TV International sunt controlate de grupul CME impreuna cu partenerul sau roman Adrian Sarbu, ce detine grupul local MEDIAPRO.
MEDIAPRO are in portofoliu si publicatia Ziarul Financiar, prin compania PubliMedia International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO