Prima pagina

Proprietati de peste 500 mil. euro nu gasesc cumparatori

22.07.2008, 19:25 37

Cel putin opt proprietati imobiliare din Bucuresti si din tara sunt disponibile de mai multe luni spre vanzare, insa in actualele conditii de pe piata proprietarilor le este dificil sa gaseasca cumparatori, tinand cont ca preturile solicitate sunt la acelasi nivel ca inainte de inceputul crizei financiare internationale.
Astfel, terenurile fabricilor Timpuri Noi si Titan Mar din Capitala, centrele comerciale dezvoltate de belgienii de la BelRom in Bacau si Braila, terenul si activele fabricii Rulmentul din Brasov, proiectul Armonia dezvoltat de RED la Braila, cladirea de birouri Baneasa Business Center sau terenul fabricii Textila din Iasi sunt doar o parte dintre activele imobiliare disponibile spre vanzare de mai multe luni fara a fi incheiata pana in prezent vreo tranzactie.
"Situatia din piata imobiliara este destul de dificila in momentul de fata, iar o parte dintre proprietarii acestor active isi propun sa vanda la preturile din urma cu un an, dar conditiile financiare - dobanzile - nu mai sunt aceleasi", apreciaza Bogdan Georgescu, managing partner al firmei de consultanta imobiliara Colliers International.
Cu toate acestea, Georgescu afirma ca pentru una-doua dintre aceste proprietati negocierile sunt intr-un stadiu avansat, astfel ca in urmatoarea perioada am putea asista la noi tranzactii semnificative.
BelRom evalueaza proiectele din Bacau si Braila la 80-90 de milioane de euro fiecare, dupa ce a incasat peste 170 de milioane de euro din vanzarea parcurilor de retail din Sibiu si Targu-Mures, in timp ce terenurile fabricilor Titan Mar si Timpuri Noi din Capitala erau evaluate la circa 100 de milioane de euro fiecare.
Pe de alta parte, lichidatorii Rulmentul Brasov vor incerca la inceputul lunii august pentru a opta oara sa vanda activele si terenul cu o suprafata 44 de hectare, pretul de pornire a licitatiei scazand la 40 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO