Prima pagina

Radulescu: Reforma fara durere s-a transformat in durere fara reforma

12.10.2007, 11:40 12

Traim intr-o tara saraca. Sfarsitul comunismului ne-a gasit pe unul dintre ultimele locuri din Europa in privinta venitului pe locuitor. Desigur, cetatenii n-ar fi putut suporta atunci imediat un program drastic de reforme, era nevoie de un respiro.

Insa a trecut an dupa an, schimbarile dureroase au tot fost amanate, iar promisiunile privind o miraculoasa reforma fara durere s-au transformat in durere fara reforma. Totusi, incetul cu incetul si sub presiunea fortelor pietei, economia romaneasca s-a urnit din loc, iar veniturile au crescut sensibil - chiar daca nu atat cat ne-am fi dorit si cat ar fi fost posibil.

Din nenorocire, politicile urmate de autoritatile de la Bucuresti s-au mentinut cu indarjire in zona "second best" sau mai rau. Mentalitatea indusa de saracie a lasat urme adanci. Chiar atunci cand au crescut veniturile bugetare, ca urmare a functionarii mai bune a economiei, guvernantii nostri n-au avut decat o preocupare: cum sa toace mai repede surplusul aparut, asteptand in continuare cu bratele incrucisate si gura cascata sa mai pice inca o para din pomul sectorului privat al economiei, dar fara a-l sprijini cu politici care sa creasca numarul de pere. Cititi continuarea comentariului aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO