Prima pagina

Raid israelian la Jenin

15.08.2001, 00:00 7



Tancurile israeliene au participat, ieri dimineata, la un atac-fulger asupra orasului Jenin, din Cisiordania, informeaza BBC.

In timpul unei operatiuni care a durat trei ore, tancuri si buldozere israeliene au distrus un post palestinian de politie si doua puncte de control, ocupand pozitii in fata resedintei guvernatorului orasului, inainte de a se retrage.

Patru politisti palestinieni au fost raniti in timpul confruntarilor cu militarii israelieni. Potrivit martorilor oculari, in timpul incursiunii orasul a fost survolat de mai multe elicoptere militare israeliene.

Oficialii israelieni au declarat ca raidul a reprezentat raspunsul la "continua lipsa de actiune a Autoritatii Palestiniene impotriva teroristilor care ataca Israelul".

Atentatorul sinucigas care joia trecuta a omorat 15 israelieni intr-o pizzerie din Tel Aviv era din Jenin, ca si cel care a efectuat un alt atentat sinucigas duminica, la Haifa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO