Prima pagina

Renault: Masina de 3.000 de dolari, produsa in India, ar putea fi vanduta sub trei branduri

26.10.2007, 17:32 10

Automobilul de 3.000 de dolari pe care Renault si Nissan Motor intentioneaza sa iil produca in colaborare cu compania indiana Bajaj Auto ar putea fi comercializata sub trei branduri, a declarat presedintele aliantei franco-japoneze, Carlos Ghosn, citat de Reuters.

Reprezentantii Renault si Nissan discuta cu cei ai Bajaj, al doilea mare producator indian de motociclete, fezabilitatea construirii unui automobil foarte ieftin, care sa concureze cu masina de 2.500 de dolari produsa de grupul Tata Motors pentru piata din India.

Ghosn se va intalni, luni, la Pune, in apropiere de Mumbai, cu conducerea companiei Bajaj, pentru a trece in revista planurile.

"Am vazut desenele. Stim deja ce motor, transmisie si marime va avea masina, dar nu a fost construit inca un prototip", a spus Ghosn.

Ghosn a reiterat ca lansarea ar putea avea loc in 2010, pentru a nu ramane prea mult in urma Tata Motors, care va prezenta propriul automobil ieftin cu un an mai devreme.

In cazul in care proiectul se va concretiza, Bajaj va construi automobilul la fabricile proprii, dar va avea acces la tehnologia Renault si Nissan in privinta materialelor, cunostintelor, sprijinului si testarilor.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO