Prima pagina

Rewe are ca tinta inca opt XXL Mega Discount

11.11.2002, 00:00 27

Rewe Romania, reprezentanta locala a grupului german cu activitati in domeniul comertului Rewe, intentioneaza sa deschida inca opt magazine de tip discounter (magazin cu preturi reduse) in urmatorii ani, investitiile implicate urmand a depasi 40 de milioane de euro.
"Pentru moment au fost stabilite deja amplasamentele din Bucuresti si Sibiu, unde vor fi deschise cate doua magazine, si Targoviste, unde va fi deschis un magazin", spune Rainer Exel, director general al Rewe Romania.
Luna viitoare, grupul german va deschide la Sibiu al doilea magazin al sau din Romania, dupa cel deschis sub numele XXL Mega Discount! in Bucuresti in martie anul trecut.
"Investitia va fi similara cu cea din Bucuresti, valoarea depasind 5 milioane de euro", spune Exel. Magazinul va avea o suprafata de 3.500 de metri patrati si va fi situat la intrarea in Sibiu pe DN1.
"Desi conceptul de discounter a fost foarte bine primit pe piata romaneasca,  am preferat sa asteptam un an sa luam pulsul consumatorilor si sa intelegem particularitatile pietei. Acum suntem pregatiti sa dezvoltam reteaua de magazine si in orasele de peste 150.000 de locuitori din intreaga tara", adauga Exel.
Potrivit acestuia, consumatorul roman este foarte sensibil la pretul produselor alimentare, pe care cheltuie, in medie, 80% din venitul lunar.
In prezent, numarul vizitatorilor singurului magazin deschis in Bucuresti se apropie de 20.000 pe zi, din care jumatate sunt si cumparatori. In cele opt luni de functionare din 2001, vanzarile XXL Mega Discount! au depasit 11,6 milioane euro, cea mai mare pondere, 85%-90% reprezentand-o, spune Exel, produsele alimentare.
Desi Rewe detine in Europa o serie de lanturi de magazine de tip discounter (MiniMal, PennyMarkt), XXL Mega Discount! este un brand conceput special pentru Romania, avand o suprafata de desfacere mai mare ca in cazul celorlalte tipuri de magazine.
Pe piata romaneasca mai exista un lant de magazine discounter - Profi, detinut de grupul francez Louis Delhaize - in zona de vest a tarii. Grupul detine in prezent sase magazine, investitia pe un magazin fiind de 500.000 de euro Profi a realizat anul trecut vanzari de aproape cinci milioane de dolari.
Reprezentanta locala Rewe Romania face parte din grupul german Rewe Zentral AG KA¶ln, care detine peste 11.500 de magazine in 11 tari. Cifra de afaceri a grupului depaseste 38 miliarde Euro.
Pana acum investitiile grupului Rewe in Romania au depasit 125 de milioane de euro (retelele de magazine Billa, XXL Mega Discount! si Selgros Cash&Carry). Pe termen mediu grupul german intentioneaza sa investeasca, potrivit oficialilor sai, alte cateva sute de milioane de euro, in conditiile in care in ultimii ani a adoptat o strategie puternica de extindere catre Europa de Est, in tari precum Polonia, Cehia, Slovacia, Croatia, Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Serbia si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO