Prima pagina

Romania, locul 3 in regiune in privinta atractivitatii mediului de afaceri

03.03.2008, 15:16 16

Romania se afla pe pozitia a treia in Europa Centrala si de Est in privinta atractivitatii mediului de afaceri, in urma Rusiei si Ucrainei, potrivit unui sondaj realizat in randul a 400 de grupuri internationale care opereaza 1.400 de companii in 19 state din regiune, informeaza Mediafax.

Pe baza sondajului realizat in colaborare cu Reuters, banca austriaca Oesterreichische Kontrollbank (OeKB) a calculat un indice privind atractivitatea mediului de afaceri in Europa Centrala si de Est care, in ianuarie, s-a mentinut la nivelul de 55 de puncte atins in septembrie, chiar daca investitorii straini au devenit mai precauti.

Indicele masoara raportul dintre raspunsurile pozitive si cele negative ale participantilor la sondaj, iar mentinerea acestuia peste zero denota optimismul repondentilor.

"Increderea in mediul de afaceri s-a mentinut la un nivel ridicat, fapt reflectat de strategiile companiilor de extindere in regiune. Circa 40% din subsidiarele din regiune ale companiilor incluse in sondaj si-au extins operatiunile si au intrat pe noi piete", se arata intr-un comunicat al OeKB.

Sondajul a constatat ca cele mai atractive medii de afaceri din Europa Centrala si de Est sunt in Rusia, Ucraina si Romania.

Mai multe detalii, pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO