Prima pagina

Romania, singura tara UE pentru care CE a imbunatatit estimarea privind PIB din 2008

25.04.2008, 14:13 14

Comisia Europeana a imbunatatit estimarea privind cresterea economica a Romaniei din acest an, cu 0,3 puncte procentuale, la 6,2%, fiind singura tara din UE pentru care executivul european a publicat o prognoza mai optimista decat cea din toamna anului trecut, informeaza Mediafax.

In acelasi timp insa, Comisia a afisat estimari mai pesimiste privind avansul Produsului Intern Brut (PIB) din 2009, nivelul scazand de la 5,8% la 5,1%, potrivit prognozei economice de primavara a executivului european.

"Intr-o prima faza, cererea se va pastra ridicata, pe fondul cresterii veniturilor si a creditarii. Totusi, in a doua jumatate a acestui an, avansul preturilor la materii prime si inasprirea conditiilor de creditare, inlcusiv efectul cumulat al majorarilor de dobanda, ar putea sa diminueze consumul si cresterea investitiilor", se arata in prognoza de primavara publicata luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO