Prima pagina

Siminel Andrei a dat Tricodava cu 42 mil. euro

07.06.2007, 20:12 36

Fondul de investitii Broadhurst a vandut pentru 42 de milioane de euro fosta fabrica Tricodava din cartierul Drumul Taberei din Capitala, dupa ce la inceputul anului firma Winmarkt Alfa, parte a aceluiasi grup, vanduse un alt teren pe strada Lujerului, pentru 30,6 milioane de euro. Totodata, compania IMS Proprietati, apartinand fondului de investitii Broadhurst, a vandut Primariei pentru 19 mil. euro un imobil pe Soseaua Orhideelor, ca urmare a exproprierilor pentru constructia pasajului Basarab.
Atat Broadhurst, cat si Winmarkt Alfa sunt administrate de fondul american New Century Holdings (NCH), condus la Bucuresti de Siminel Andrei, care a investit acum un deceniu circa 300 de milioane de dolari si controleaza mai multe fabrici din Bucuresti si din tara.
Reprezentantul NCH nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a oferi mai multe informatii.
Terenurile din Drumul Taberei si Lujerului au fost cumparate pentru dezvoltarea unor proiecte rezidentiale, ambele fiind achizitionate de catre investitori spanioli, care vor construi circa 3.500 de apartamente.
Terenul din Drumul Taberei are o suprafata de aproximativ 54.000 de metri patrati si a fost cumparat de compania Gran Via, care va construi circa 2.100 de apartamente, in urma unei investitii de 185 de milioane de euro, au declarat pentru agentia Mediafax reprezentantii companiei.
Lucrarile de constructie la acest proiect sunt programate sa inceapa in prima parte a anului viitor.
IUE Leader Imobiliare a cumparat in luna ianuarie un teren de 4,3 hectare in zona Lujerului, pe care va construi 1.200-1.500 de apartamente, in urma unei investitii de 70-75 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO