Prima pagina

Studiu: Hatchback, masina cumparatorilor de ocazie

08.10.2007, 17:08 14

Cumparatorii de masini second hand din Europa Centrala si de Est cauta, de cele mai multe ori, un model hatchback, cu motor pe benzina. Culoaea preferata este argintiu sau gri, totul la un pret mai redus de 6.000 de euro. Cele mai cerute marci sunt Skoda, Renault, Ford, Opel si Peugeot, potrivit dealerului AAA Auto, citat de Mediafax.

Analiza arata ca in Ungaria cea mai populara masina este Suzuki, produsa local, iar, in mod similar, in Romania marcile Skoda, Renault, Ford, Opel si Peugeot sunt depasite de Dacia, in ceea ce priveste volumul vanzarilor.

In acelasi fel, preferintele pentru o anumita culoare difera de la tara la tara. In Cehia si Slovacia, culoarea rosie este la moda, pe langa argintiu, insa in Ungaria rosul nu este foarte popular, fiind foarte cautata, in schimb, culoarea neagra. Polonezilor si romanilor le place albastrul, a doua optiune dupa argintiu sau gri in topul popularitatii.

Preferinta clientilor din Romania pentru masinile de culoare gri este evidentiata si de ponderea de circa 30% a autoturismelor cu aceasta culoare in vanzarile totale de autoturisme noi consemnate anul trecut pe piata romaneasca.

Referitor la optiunea pentru anumite versiuni, in Cehia cererea pentru modelele break este de trei ori mai mare fata de Ungaria, de exemplu, fapt care poate fi pus pe seama existentei unui numar mare de case de vacanta in Cehia. Fiecare a cincea masina vanduta in Cehia este de tip estate (break).

Romania, este, in schimb, o tara a modelelor sedan, modele care acopera 27% din totalul vanzarilor. In ciuda diferentelor, in regiune modelele de tip hatchback sunt cele mai solicitate.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO