Prima pagina

Tariceanu: Scumpirea creditului va evita posibile excese si nu va afecta echilibrul economic

Tariceanu: Scumpirea creditului va evita posibile excese si nu va afecta echilibrul economic
05.02.2008, 17:32 20

Scumpirea creditului va evita posibile excese si nu va afecta echilibrul economic, iar Guvernul va concentra si chiar restrange cheltuielile pe domeniile prioritare, pentru o crestere economica sustenabila, a declarat agentiei Mediafax, premierul Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat daca majorarea nivelului dobanzii de politica monetara, decisa luni de banca centrala, va duce la scumpirea creditului si va afecta cresterea economica, cu impact in principal asupra intreprinderilor mici si mijlocii, premierul a aratat ca micii intreprinzatori si, in general, intregul mediu economic au beneficiat "din plin" de introducerea cotei unice, impozitarea scazuta si diminuarea contributiilor de asigurari sociale cu zece puncte procentuale pe parcursul celor patru ani de guvernare, iar masurile luate de Guvern si Banca Nationala tintesc "un echilibru economic firesc".

"Cresterea economica este si va ramane sanatoasa, estimata in jurul cifrei de 6%. Scumpirea creditului nu face decat sa previna posibile excese, nicidecum sa afecteze echilibrul economic", a spus Tariceanu.

El a aratat ca atat Guvernul, cat si Banca Nationala a Romaniei au in vedere o crestere economica sustenabila, pe termen lung, in conditiile unei inflatii limitate.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO