Prima pagina

Un avion Concorde s-a prabusit langa Paris, omorand peste o suta de oameni

26.07.2000, 00:00 66



Un avion Concorde al companiei Air France s-a prabusit ieri peste un hotel din apropiere de Paris, dupa decolarea din capitala franceza, provocand moartea a 109 persoane aflate la bord si a altor patru aflate la sol.

Un purtator de cuvant al serviciului local de pompieri a declarat ca o persoana de la bordul avionului a supravietuit impactului, relateaza Reuters. In avion se aflau 100 de pasageri si zece membri ai echipajului. Toti cei 100 de pasageri erau germani, avionul, care se indrepta catre New York, fiind inchiriat de agentia germana de turism Deilmann.

Martorii oculari afirma ca motorul din stanga era in flacari la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul Charles de Gaulle. Aparatul s-a prabusit peste un hotel cu 72 de camere din oraselul Gonesse, situat la sud-vest de aeroport, alte patru persoane fiind ucise la sol.

Accidentul are loc la doar o zi dupa ce companiile British Airways si Air France anuntasera ca, in urma unui control efectuat la aparatele Concorde pe care le detin, au fost descoperite crapaturi in aripile aeronavelor, insa acestea nu pun in pericol siguranta pasagerilor.

Acesta este primul accident in care este implicat un aparat Concorde, singurul avion supersonic de pasageri din lume, intrat in exploatare in anii '70. In total, 13 avioane de acest tip sunt operationale - sapte la British Airways si sase la Air France.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO