Prima pagina

Vlad Stan ar putea deveni milionar din exitul de la Vodanet

04.12.2007, 18:45 39

Vlad Stan, unul dintre primii cinci manageri din industria locala online, ar putea incasa cateva milioane de euro de pe urma vanzarii pachetului de 40% pe care il detine la compania de publishing online Vodanet Media, pe care a infiintat-o in urma cu peste sapte ani.
Stan si-a anuntat ieri demisia din functia de director general al companiei de publishing online Vodanet Media.
In perioada urmatoare, el intentioneaza sa se implice in noi start-up-uri online si va cauta antreprenori alaturi de care sa atraga finantari pentru astfel de proiecte de servicii online.
Vodanet detine in portofoliul sau site-uri precum acasa.ro - al doilea portal online din Romania, si ele.ro - al doilea site din Romania dedicat femeilor, cat si site-ul de comparatii de preturi smartbuy.ro. Daca se va folosi acelasi coeficient de multiplicare a profitului brut aplicat in cazul tranzactiei Neogen, respectiv 30, Vodanet ar urma sa atinga in 2008 o valoare de piata de 9 - 10 milioane de euro.
Zilele acestea, Vodanet se afla in tratative pentru vanzarea unui pachet din actiuni, fiind evaluata si posibilitatea listarii la bursa. "Suntem in negocieri cu trei cumparatori, urmand sa avem in curand o evaluare a companiei", a declarat pentru ZF Vlad Stan.
Vodanet se asteapta in acest an la afaceri de circa un milion de euro, dupa ce anul trecut a inregistrat afaceri de 0,71 mil. euro si un profit brut de 117.000 euro. Pastrand acelasi raport dintre cifra de afaceri si profitul din 2006, ar urma ca anul viitor Vodanet sa inregistreze un profit de circa 330.000 de euro la o valoare a afacerilor de 1,5 mil. euro. In urma cu trei ani, in actionariatul Vodanet Media a intrat fondul de investitii New Century Holding, care detine in prezent 60% din companie prin intermediul Broadhurst Investments.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO