Prima pagina

Voronin vorbeste despre un socialism modern

23.04.2001, 00:00 17



Partidul Comunistilor va promova o "ideologie socialista contemporana", a anuntat sambata, la deschiderea celui de-al patrulea congres al formatiunii, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, relateaza Mediafax. In spatele prezidiului era afisat un portret enorm al lui Lenin si emblema partidului.

La deschiderea congresului a fost intonat imnul de stat al Moldovei si nu Internationala, iar Voronin a improvizat un discurs inaugural in limba oficiala, dar in scurt timp a trecut la limba rusa ca sa fie inteles de numerosii oaspeti din spatiul ex-sovietic.

La congres participa liderul comunistilor rusi, Ghenadi Ziuganov, prim-secretarul Partidului Comunist din Ucraina, Piotr Simonenco, lideri ai partidelor comuniste din Georgia, Armenia si Azerbaidjan.

"Moldovenii au sarcina sa demonstreze lumii intregi ca ideea comunista are cele mai sigure perspective, iar esecul suferit de regimurile socialiste este o faza temporara", a subliniat Voronin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO