ZF 24

100.000 de angajari pe an

16.03.2008, 16:00 12

Economia a creat in ultimii trei ani aproape 850.000 de locuri de munca, pe care s-au angajat 320.000 de oameni. Insa in pofida cresterii angajarilor, rata de ocupare a fortei de munca nu s-a majorat semnificativ, iar somajul in randul tinerilor este printre cele mai mari din Europa.

Numarul total al salariatiilor din economia romaneasca a ajuns astfel la 4,72 milioane la sfarsitul anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Fata de acum trei ani (sfarsitul anului 2004), numarul etse cu 319.000 mai mare.

Cele mai multe angajari s-au facut in ultimii ani in servicii (comert si banci-asigurari), urmate de constructii si administratia publica, in timp ce industria a continuat sa piarda salariati, pe masura derularii restructurarilor din acest domeniu.

Constructiile si comertul, principalii angajatori ai ultimilor doi ani, au fost in acelasi timp si domeniile cele mai dinamice din intreaga economie. Ambele au cerscut anul trecut cu ritmuri de cateva ori mai mari decat media.

Cititi in suplimentul ZIARULUI FINANCIAR de luni, Profesii, care sunt cei mai mari angajatori ai acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO