Profesii

50 de absolventi ai programului ING Bank Trainee Program au fost angajati in banca in 12 ani

25.08.2008, 15:09 145

Sase din cei peste 100 de tineri care au aplicat anul acesta in cadrul programului ING Bank Trainee au fost selectati pentru a intra in programul de pregatire al bancii, care a ajuns deja la cea de-a 12-a editie.
Programul va dura un an, iar la final fiecare trainee isi va putea alege un departament din cadrul companiei unde ar vrea sa lucreze.
"In prima parte a programului, participantii vor dobandi patru - sase luni de experienta practica pe parcursul unui circuit al departamentelor de specialitate. A doua parte a programului este destinata specializarii in cadrul unui anumit departament", explica Manuela Dragomir, HR director al ING Bank.
Particularitatea programului de management trainee este ca da tinerilor posibilitatea sa treaca prin toate functiunile si procesele companiei, pentru ca la final candidatul selectat sa poata alege oricare din-tre cele pe care le considera a fi cele mai potrivite competentelor si abilitatilor sale.
Nu exista un "deadline" sau o regula pentru promovarea tinerilor care intra in organizatie ca trainee, intrucat depinde de fiecare candidat, de cat de repede va promova in cadrul companiei. De la prima editie a programului, peste 50 de absol-venti au devenit membri ai echipei ING, iar cei mai multi dintre ei au ramas in companie si ocupa in prezent pozitii de top si middle management.
Unul dintre castigatorii programului de trainee primeste o bursa din partea bancii, care consta intr-un program de pregatire de o luna la sediul central al ING, la Amsterdam, in Olanda.
Un exemplu este Diana Gaftea, castigatoare a Bursei ING in 2006, care ocupa acum pozitia de equity trader. De asemenea, Bogdan Boteanu, care si-a inceput cariera in ING Bank in urma cu 10 ani prin programul ING Bank Trainee, este in prezent executive director wholesale banking clients, facand parte din top managementul companiei.
Totodata, Nicoleta Papa, care in 1999 a castigat bursa ING si s-a alaturat companiei in calitate de trainee, este in prezent directorul unui departament care administreza importante segmente de clienti corporate.

Cine mai face programe de training pentru absolventi
n Nestle Romania a lansat in aprilie, anul acesta, People Building Brands, un program adresat studentilor si masteranzilor in ani terminali la ASE sau SNSPA. Programul are drept scop recrutarea celor mai buni candidati pentru a deveni management trainees in cadrul companiei.
n Banca Comerciala Romana (BCR) va derula incepand cu luna septembrie a acestui an un program de training care are ca scop pregatirea de specialisti in diverse domenii specifice sistemului bancar. Programul, intitulat Group Junior Trainee, se va desfasura pe durata unui an si este destinat studentilor in anii terminali si absolventilor de studii superioare.
n ING Asigurari de Viata a ajuns anul acesta la a patra editie a programului Management Trainee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO