Profesii

Aims Human Capital, dupa 10 ani in Vest

11.10.2004, 00:00 44



Peste 1.800 de persoane si-au gasit un loc de munca, alte aproape 2.000 au participat la traininguri, iar aproximativ 20 companii au beneficiat de programe de consultanta. Acestea sunt principalele elemenete ale bilantului pe care biroul din Timisoara al companiei de recrutare si consultanta AIMS Human Capital Romania si l-a facut dupa zece ani de activitate in Transilvania si Banat.



AIMS Human Capital Romania, companie cu capital romano-american, are trei birouri - la Bucuresti, Timisoara si Brasov - in care lucreaza 22 de consultanti organizati in trei divizii: consultanta, recrutare si training.



"Fiecare birou regional al firmei este o entitate separata si un centru de profit independent. Anul trecut noi am inregistrat o cifra de afaceri de 440.000 de euro, iar anul acesta estimam ca vom continua sa crestem", a declarat Razvan Ogarcin, managing partener Aims Human Capital Timisoara.



Deschis ca birou specializat in recrutare de personal, Aims Timisoara (ca de altfel intreaga firma) si-a diversificat de-a lungul timpului gama de servicii astfel incat alaturi de recrutare ofera astazi programe de consultanta si de training.



"Pentru fiecare dintre aceste domenii am realizat pionierat. In 1994, in Timisoara, singurele companii multinationale prezente erau Coca-Cola si Alcatel si toata lumea se uita la noi ca la niste ciudati. Am realizat campanii de executive search, dar trebuia sa le explicam clientilor ce inseamna o astfel de campanie. Pot spune ca ne-am implicat intr-un proces de <educating the market> cu primii nostri clienti locali", povesteste Razvan Ogarcin. Compania a avut trei angajati in primul an de activitate, iar in prezent 13 persoane se ocupa de partea de resurse umane.



Ponderea majoritara in portofoliul de clienti este detinuta de companiile multinationale (70%). "Exista inca bariere de mentalitate in cazul clientilor autohtoni. Companiile multinationale practica recrutarea, selectia, trainingul sau consultanta peste tot in lume. Pentru ei, calitatea serviciilor e importanta si nu au nevoie de explicatii privind continutul acestor servicii", spune Razvan Ogarcin. El spera ca firma sa ajunga la un echilibru la nivelul ponderii clientilor romani, respectiv straini, in aceeasi masura in care activitatile de recrutare si selectie, consultanta, respectiv training sa aiba aceeasi cota in cifra de afaceri. Compania acopera intreaga jumatate de vest a Romaniei, pornind de undeva din Craiova, pana in Nord si desigur Transilvania, cu Satu-Mare, Maramures, Cluj sau Sibiu.



Aims Human Capital Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa trei milioane de euro, potrivit oficialilor companiei. Pentru anul acesta firma si-a bugetat o crestere a cifrei de afaceri de 20%, aproape acelasi procent cu care a crescut cifra de afaceri si in 2003 fata de 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO