Profesii

ALTEN România şi KEPLER menţin salariilor celor 500 de angajaţi şi compensează impactul modificărilor Codului Fiscal

ALTEN România şi KEPLER menţin salariilor celor 500 de...

Autor: Roxana Rosu

05.02.2018, 13:03 1115

Companiie ALTEN România şi KEPLER, parte ale grupului internaţional de inginerie şi consultanţă tehnică ALTEN, au decis să acopere integral impactul modificărilor din Codul Fiscal pentru toţi cei peste 500 de angajaţi.

”Grupul internaţional ALTEN investeşte în România de peste 11 ani de zile, piaţa românească fiind o piaţă cu perspective solide de creştere şi dezvoltare. Ne reconfirmăm angajamentul faţă de cei peste 500 de angajaţi, astfel, managementul companiilor a decis ca impactul schimbărilor legislative să nu fie resimţit de angajaţi. Focusul principal este să continuăm proiectele de succes pe care le desfăşurăm împreună cu partenerii noştri şi să rămânem un partener strategic pe piaţa locală de inginerie şi IT ”, a declarat Axel Girardetti, Central & Eastern Europe CEO.

În contextul modificărilor importante aplicabile în Codul Fiscal de la 1 ianuarie 2018, companiile şi-au exprimat angajamentul pentru menţinerea nivelului de competenţă oferit clienţilor, aplicarea aceleaşi strategii de reuşită pe plan internaţional, dar şi continuarea politicii de recrutare a talentelor de vârf.

Grupul ALTEN a preluat în anul 2016 producătorul local de aplicaţii software KEPLER consolidând astfel prezenţa grupului ALTEN în România şi expertiza în noi sectoare de activitate.

„Revoluţia fiscală“ a venit cu o serie de schimbări importante pentru salariaţi şi angajatori, printre care şi reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% de la 1 ianuarie 2018, precum şi trecerea contribuţiilor sociale în sarcina salariatului şi reducerea numărului acestora de la 9 la 3. Astfel, contribuţiile sociale vor rămâne CAS, CASS şi contribuţia asiguratorie pentru muncă, celelalte urmând să fie abrogate. Concomitent, se va mări şi nivelul venitului brut pentru care se acordă deducere personală de la 3.000 lei la 3.600 lei.

Acest lucru ar însemna pentru angajator reducerea costurilor salariale totale, inclusiv taxe, cu aproximativ 1% în cazul în care decide menţinerea nivelului salariului net al angajatului. Daca însa nu se va renegocia salariul brut astfel încât să reflecte modificările legislative, costurile angajatorului ar scădea cu aproximativ 17%, însa cam cu acelaşi procent va scădea şi salariul net al angajatului, potrivit unei analize a Romanian Software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO