Profesii

Antal International Network se extinde

24.01.2005, 00:00 182



Reteaua birourilor Antal International Network, companie multinationala specializata in recrutare pentru pozitii manageriale, s-a extins recent in Romania prin deschiderea unui nou birou la Cluj-Napoca. Acesta este ce-a de-al patrulea birou al firmei care mai detine doua la Bucuresti si unul la Sibiu.



"Antal International este prezenta pe piata romaneasca printr-un sistem de franciza si nu pe cont propriu. Exista un francizor principal in persoana Irinei Vasile, care conduce unul dintre birourile din Bucuresti, restul fiind subfrancizori", a declarat pentru Ziarul Financiar Nicoleta Dradiciu, managing partner al biroului de la Cluj. Ea nu a dorit sa precizeze care a fost valoarea investitiei necesare pentru demararea afacerii.



"Noua franciza acopera judetele Alba, Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj si Mures, si ofera clientilor nostri, alaturi de recrutare pe segmentul de top si middle management, si servicii de training si consultanta " a mai spus managerul de la Cluj.



Aceasta a adaugat ca a ales Clujul ca locatie pentru noua firma deoarece concurenta nu este atat de mare ca in restul marilor orase din Transilvania. " La Timisoara de exemplu, sunt prezente foarte multe companii de recrutare de top si middle management puternice, pe cand pe piata clujeana functioneaza multe firme de recrutare, dar care nu sunt multinationale ", a explicat Dradiciu. E a adaugat ca este probabil ca in viitorul apropiat sa se ocupe si de deschiderea unui birou la Timisoara.



Managerul si, in acelasi timp, proprietarul biroului de la Cluj mai spune ca pentru acest an, si-a propus ca obiectiv ca firma sa aiba venituri de cel putin 50.000 de euro din activitatea de baza - recrutarea. "Obiectivul nostru este plasarea celor mai buni profesionisti, in cel mai scurt timp posibil, in posturile in care vor da randament maxim", a mai spus Dradiciu.



In opinia sa, colaborarea cu o firma internationala de recrutare ofera multe avantaje, unul dintre acestea fiind baza de date comuna. "Cele peste 600.000 de CV-uri din intreaga lume aflate in baza de date Antal International, permit reducerea timpului de cautare pentru misiunile de recrutare dificile ", a spus Dradiciu.



Inainte de a infiinta acest birou si de a o porni pe cont propriu, Nicoleta Dradiciu a lucrat in cadrul companiilor Terapia Cluj si Orange.



Antal International are sediul la Londra si in acest moment are peste 30 de reprezentante in 16 tari. Compania a incercat sa intre pe cont propriu in Romania si chiar si-a infiintat o reprezentanta la Bucuresti. In primavara anului 2000 insa, compania se retrage de pe piata romaneasca.



" Atunci piata romaneasca nu era pregatita pentru astfel de servicii si asta pentru ca nu functionau foarte multe companii. In aceste conditii, Antal International a decis sa se retraga ", a explicat Dradiciu.



Compania multinationala a reintrat pe piata romaneasca la sfarsitul anului 2003 o data cu achizitionarea francizei de catre Irina Vasile, care a devenit si master franchise.



Acest sistem de franciza este preferat de multe companii internationale care prefera sa cedeze o buna parte din sarcinile dar si din beneficiile sale unui subfrancizor denumit de regula Master Franchise (francizor principal). Master Franchise-ul este cel care deschide prima unitate din tara respectiva si care are posibilitatea sa infiinteze propria sa retea de franciza, derivata din reteaua initiala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO