Profesii

Bechtel cauta sa angajeze studenti pe santier

Bechtel cauta sa angajeze studenti pe santier

Compania va angaja 1.000 de oameni pana la sfarsitul anului

24.04.2007, 18:54 93

Compania americana Bechtel intentioneaza sa angajeze pana la sfarsitul acestui an cel putin 1.000 de oameni pentru autostrada Transilvania, iar oficialii Bechtel au anuntat ca una dintre resursele firmei va fi recrutarea de studenti in ani terminali la facultatea de constructii.
Prezent zilele acestea la un targ de munca la Cluj-Napoca, grupul american a primit aproximativ 50 de CV-uri pentru specializarile deficitare: constructii si IT.
"Nu am stabilit deocamdata un numar de studenti pe care sa ii angajam, deoarece vrem ca acest proiect de colaborare cu Facultatea de Constructii sa fie de lunga durata", a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Zgarcitu, purtator de cuvant al Bechtel. Acesta a mai spus ca studentii vor lucra in marea lor parte pe santier si ca vor participa la diferite programe de training pe care compania le organizeaza.
"Vrem sa luam studenti in sistem de intership deoarece credem ca specializarea de care vor avea parte pe santier ii va ajuta foarte mult, iar in 2-3 ani ar putea chiar sa ajunga sa coordoneze ei anumite activitati", a mai spus Bogdan Zgarcitu.
Potrivit oficialilor companiei Bechtel, pe santierele aflate in lucru se afla in prezent un numar total de 2.800 de angajati, 2.600 dintre acestia fiind romani. "In primele luni ale acestui an, am angajat peste 1.200 de oameni in special din judetele prin care trece autostrada si din judetele limitrofe. Este insa un proces de recrutare deschis, astfel ca angajam oameni din orice judet, in conditiile in care au calificarea necesara", a precizat Zgarcitu.
Purtatorul de cuvant al Bechtel a mai spus ca o mare parte din cei peste 1.200 de oameni angajati de la inceputul acestui an au fost recrutati in urma unor burse ale locurilor de munca organizate in Tg. Mures, Salaj si Reghin.
La bursa locurilor de munca, organizata in martie la Targu Mures si Reghin, angajatorul a oferit 1.111 locuri de munca in domeniul constructiilor, dar datorita participarii foarte mari numarul a fost suplimentat de Bechtel. In total, la bursa au participat 1.456 de persoane si au fost selectionate 1.346, dintre care 240 in Reghin.
Tot anul acesta compania a mai organizat recrutari in Salaj, unde din 1.500 de candidati au fost angajati 30, dar si in Alba.
Primele recrutari de studenti in ani terminali vor avea loc in cadrul celei de-a XIII-a editii a Job Shop-ului, targ de locuri de munca pentru studenti care va incepe miercuri la Cluj-Napoca. Potrivit organizatorilor, pe langa Bechtel, la targ vor mai participa alte 42 de companii printre care se numara Ambient, Wayfinder, Tenaris Silcotub, Continental, Star Transmission Cugir sau Siemens VDO.
Bechtel s-a confruntat cu mai multe probleme la lucrarile derulate in cadrul proiectului autostrada Transilvania. Dupa ce lucrul a fost reluat in luna iunie a anului trecut, lucrarile fiind intrerupte la jumatatea anului 2005 pentru renegocierea acordului dintre firma Bechtel si Ministerul Transporturilor, in urma intarzierii lucrarilor si a termenului prevazut in contract, principala problema a fost recrutarea de personal. Oficialii romani, pe de alta parte, au reprosat companiei americane ritmul lent de desfasurare a contractului.
Proiectul autostrada Transilvania a fost demarat in 2004, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde de euro, termenul initial de finalizare fiind 2012. Ulterior s-au avansat mai multe termene de finalizare, fara a exista o data finala concreta. In prezent lucrarile se deruleaza pe doua tronsoane, sectorul 2b (Campia Turzii-Cluj) si sectorul 3c (Suplacu de Barcau-Bors).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO