Profesii

Bucureştiul, cea mai ieftină capitală din regiune pentru expaţi

Bucureştiul, cea mai ieftină capitală din regiune pentru expaţi

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

14.06.2011, 23:34 156

Bucureştiul a coborât patru poziţii, pe locul 74, în ediţia 2011a topului celor mai scumpe oraşe europene pentru expaţi, careinclude 78 de state, dar la nivel mondial a urcat cu trei poziţii,pe locul 180, potrivit firmei britanice de recrutare ECAInternational. Între oraşele din centrul şi estul Europei maiscumpe decât Bucureştiul se află Zagreb (50), Praga (63), Sofia(66), Budapesta (69), Varşovia (70) şi Belgrad (73).

În Europa, capitala norvegiană Oslo este oraşul cu cele mai maricosturi pentru expaţi şi este pe locul al doilea în lume în aceastăprivinţă, fiind urmată de Stavanger din Norvegia (locul patru înlume) şi oraşul elveţian Zürich (locul şase în lume). Între oraşeleeuropene analizate, creşterea costului vieţii este cea maiperceptibilă în Elveţia. Oraşele cu cel mai puternic recul alcostului vieţii sunt din Turcia şi Germania.

Astfel, Istanbul a coborât de pe locul 60 pe 78, iar München depe poziţia 35 pe 60, în clasamentul general. La efectuareaclasamentului, ECA International a evaluat 400 de oraşe la nivelmondial, iar clasamentul este condus de Tokio. Între cele maiscumpe cinci oraşe din lume se mai află alte două din Japonia,Nagoya (3) şi Yokohama (5), Oslo se află pe poziţia a doua, iarStavenger din Norvegia pe patru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO