ZF 24

Cât de dependente sunt economiile lumii de turism din perspectiva locurilor de muncă. În România sub 5% din populaţia activă e angajată în turism, printre cele mai mici ponderi din lume, la jumătate faţă de media mondială

ANALIZĂ

Cât de dependente sunt economiile lumii de turism din...

Autor: Cristina Roşca

20.06.2020, 12:53 946

♦ La nivel mondial, circa 330 de milioane de oameni lucrează în industria turismului, adică 10% din totalul angajaţilor, arată datele Visual Capitalist care citează World Travel and Tourism Council.

În România circa 210.000 de persoane lucrează în turism, ceea ce înseamnă mai puţin de 4,2% din totalul anga­jaţilor din economie, aceas­ta fiind una din­tre cele mai mici pon­deri din Europa, dar şi din afara ei. 

Spre comparaţie, ponderea la nivel mondial e dublă, în Italia şi Spania e de trei ori mai mare, iar în Grecia sau Croaţia sare de 22%. Cel mai dependent stat din Europa de in­dus­tria tu­rismului este Muntenegru unde unu din trei salariaţi lucrează în domeniu. Ponderile urcă şi mult mai sus, în cazul insulelor din Caraibe ajun­gând la 80-90%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO